|
Recept na Kuřecí skládaná cihla
Recept na Kuřecí skládaná cihla je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí skládaná cihla budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
6 kuřecích plátků (prsa nebo vykostěné stehno), libovolná směs koření gyros, nebo grilovací, nebo zlaté kuře,… 15 dkg anglické slaniny, 15 dkg plátkového sýra, 3 vejce, 1 lžička hořčice, lžička másla, půlka čerstvé papriky, hrst zmraženého hrášku a mrkve..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí skládaná cihla
Recept na Kuřecí skládaná cihla: Nejdříve si z másla, vajec, a zmražené zeleniny uděláme klasická míchaná vajíčka. Zamícháme do nich lžíci hořčice a necháme vychladnout. Plátky kuřecího masa lehce naklepeme a z obou stran osolíme a okořeníme. Hranatou formu na srnčí hřbet vyložíme větším kusem pečícího papíru, a začneme skládat vrstvy. Na dno formy dáme maso, pak několik plátků anglické slaniny, na ně plátky sýra, plátky masa, znovu anglickou, pak plátky sýra. Jednotlivé vrstvy umačkáme, do vzniklé prohlubně nandáme smažená vajíčka se zeleninou, a na ně naskládáme proužky papriky. Přikryjeme sýrem, zbylým masem a nakonec posledními plátky slaniny. Papír vyčnívající z formy přehneme podle formy a zakryjeme jím anglickou slaninu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 200°C asi půl hodiny. Pak papír odklopíme, odstřihneme a dopečeme ještě asi 20-30 minut. Po vytažení z trouby necháme asi 10 minut odpočinout. Ve formě se nám vytvoří velké množství výborné šťávy, kterou slijeme do hrnečku a použijeme na šťouchané brambory, které jsou v tomto případě skvělou přílohou. . Nakonec „roládu“ vyklopíme z formy, nakrájíme a podáváme. Roláda je velmi dobrá i za studena, jako nářez na obložený talíř.
Poznámka k receptu na Kuřecí skládaná cihla: supr, vše co máme rádi je tak jednoduše pohromadě
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí skládaná cihla, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kroupovka (Květa)
- Datum vložení: 04.08.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 6 kuřecích plátků (prsa nebo vykostěné stehno), libovolná směs koření gyros, nebo grilovací, nebo zlaté kuře,… 15 dkg anglické slaniny, 15 dkg plátkového sýra, 3 vejce, 1 lžička hořčice, lžička másla, půlka čerstvé papriky, hrst zmraženého hrášku a mrkve.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí skládaná cihla,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí skládaná cihla - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí skládaná cihla
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|