RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kuřecí pod celerovo - bramborovým gratinem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kuřecí pod celerovo - bramborovým gratinem, recepty Kuřecí pod celerovo - bramborovým gratinem, Kuřecí, celerovo, -, bramborovým, gratinem


Recept na Kuřecí pod celerovo - bramborovým gratinem

Recept na Kuřecí pod celerovo - bramborovým gratinem je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Kuřecí pod celerovo - bramborovým gratinem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 kuřecí stehenní nebo prsní řízky 500g brambor 400-500g celeru 150g slaniny 300ml smetany 200ml mléka 2 stroužky česneku 1PL dijonské hořčice 1PL hrubozrnné hořčice čerstvý rozmarýn sůl na maso oblíbené koření ( já použila od Nahrin).

Kuřecí pod celerovo - bramborovým gratinem
Zvětšit obrázek

Recept na Kuřecí pod celerovo - bramborovým gratinem

Recept na Kuřecí pod celerovo - bramborovým gratinem:
Nejprve si vypražíme slaninu na suché pánvi, vyjmeme a výpek uschováme na později. Brambory a celer si oškrábeme a obojí nakrájíme na plátky přibližně stejné velikosti a tloušťky. V kastrůlku si ohřejeme smetanu s mlékem, posekaným česnekem, rozpustíme v ní hořčice, mírně osolíme a vsypeme posekaný rozmarýn. Odstavíme. Maso osolíme a okořeníme. Na dno pekáčku nalijeme trochu smetanové směsi, na ni rozprostřeme maso, dále brambory s celerem, posypeme částí slaniny a nalijeme opět trochu smetanové směsi. Takto uděláme ještě jednu vrstvu a poslední vrstvu budou tvořit pouze brambory. Celer s brambory vždy osolíme. Vše zalijeme výpekem ze slaniny, zbytkem smetanové směsi a dáme péci doměkka do rozpálené trouby na 180C, přibližně na hodinu a půl. Během pečení vrstvy mírně stlačujeme a pokud maso a zelenina pustí příliš šťávy, můžeme trochu odebrat.

Poznámka k receptu na Kuřecí pod celerovo - bramborovým gratinem:
Kdo chce, může vynechat maso a pokrm použít jeko velmi chutnou přílohu. Přizpůsobila jsem si recept, který byl v říjnovém vydání časopisu Apetit.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí pod celerovo - bramborovým gratinem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: 1974andrea (Andrea)
  • Datum vložení: 08.12.2012
  • Počet porcí: 4 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 4 kuřecí stehenní nebo prsní řízky 500g brambor 400-500g celeru 150g slaniny 300ml smetany 200ml mléka 2 stroužky česneku 1PL dijonské hořčice 1PL hrubozrnné hořčice čerstvý rozmarýn sůl na maso oblíbené koření ( já použila od Nahrin)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí pod celerovo - bramborovým gratinem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí pod celerovo - bramborovým gratinem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí pod celerovo - bramborovým gratinem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist