|
Recept na Krůta s játrovo-mandlovou nádivkou
Recept na Krůta s játrovo-mandlovou nádivkou je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Krůta s játrovo-mandlovou nádivkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
krůta 4 rohlíky 4 vejce trocha smetany či šlehačky vegeta muškátový oříšek sůl 1 cibule velká játrová paštika mandlové lupínky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krůta s játrovo-mandlovou nádivkou
Recept na Krůta s játrovo-mandlovou nádivkou: Krůtu očistíme, omyjeme a osolíme Rohlíky nakrájíme, přidáme smetanu (pokud není, lze nahradit mlékem a změklým máslem), osmaženou cibulku, ochutíme vegetou, pepřem, muškátovým oříškem dle své chuti (já ochucuji výrazněji, maso část chuti pojme), vmícháme paštiku a mandlové lupínky. Nádivkou plníme krůtu uvnitř, pokud jí mám více, dám i pod kůži na stehnech a na prsou. Otvor zašijeme, křídla a nohy svážeme, aby se nevylamovala. Pečeme přikryté pozvolna v troubě min. 2 hodiny, postupně podléváme vlastní šťávou, dokud se maso nezačne oddělovat od kosti....nakonec odkryté dopečeme dozlatova. Vhodná příloha - brambory na všechny způsoby Místo krůty lze použít i kuře, také je dobré...
Poznámka k receptu na Krůta s játrovo-mandlovou nádivkou: Zdroj - děda žil dlouho v USA, kde je krocan či krůta tradičním jídlem na Vánoce, recept přizpůsobil zdejším surovinám
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krůta s játrovo-mandlovou nádivkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: isindy (Ivana)
- Datum vložení: 02.07.2010
- Počet porcí: 18
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: krůta 4 rohlíky 4 vejce trocha smetany či šlehačky vegeta muškátový oříšek sůl 1 cibule velká játrová paštika mandlové lupínky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krůta s játrovo-mandlovou nádivkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krůta s játrovo-mandlovou nádivkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krůta s játrovo-mandlovou nádivkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|