|
Recept na Krásně nadýchané, smažené, kuřecí řízky, dnes neklasicky
Recept na Krásně nadýchané, smažené, kuřecí řízky, dnes neklasicky je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Krásně nadýchané, smažené, kuřecí řízky, dnes neklasicky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1000 gramů kuřecího masa /stehenní a prsní řízky/ 3 PL harisy nebo pikant.paprikového krému 3 PL hořčice 1 PL worcestru 3-4 vejce hladká mouka na obalení, nebo solamyl strouhanka z rohlíků na obalení 1 perlivá voda /dá se podle počtu řízků, já ji dala asi 2 a půl šálku á 250 ml/ olej citron bylinky, /petrželka, pažitka, nebo i libeček/.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krásně nadýchané, smažené, kuřecí řízky, dnes neklasicky
Recept na Krásně nadýchané, smažené, kuřecí řízky, dnes neklasicky: Řízky opláchneme, osušíme, /prsní řízky jsem ještě rozřízla/ a naklepeme. V misce si rozmícháme harisu, hořčici, worcester, nadrcené bylinky a vše vetřeme do naklepaných řízků a necháme maso s touto směsí v chladu asi 1 hodinku, aby maso nasáklo tuto příchuť. Mezitím si připravíme z vajec, perlivé vody a hladké mouky těstíčko a řízky pak v nich obalíme, /jinak než klasický trojobal/ a pak je vkládáme už jen do strouhanky. Díky bublinkám v minerálce jsou řízky krásně nadýchané a takto jsem je vložila do předehřáté trouby na plech smažit. Podávala jsem je pak s opečeným bramborem, citronem a oblohou.
Poznámka k receptu na Krásně nadýchané, smažené, kuřecí řízky, dnes neklasicky: Četla jsem v jednom časopisu radu, jak udělat řízky jinak, než klasicky a to právě s touto perlivou vodou. Raději smažím řízky v troubě, jsou stejnoměrně a zlatě osmažené a jsou krásně křehké. Nemusí se u toho stát a je to krásně nadýchané. Perlivá voda uděla v tom vážne hodně změnu k lepšímu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krásně nadýchané, smažené, kuřecí řízky, dnes neklasicky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 09.08.2011
- Počet porcí: 8 velkých řízků
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1000 gramů kuřecího masa /stehenní a prsní řízky/ 3 PL harisy nebo pikant.paprikového krému 3 PL hořčice 1 PL worcestru 3-4 vejce hladká mouka na obalení, nebo solamyl strouhanka z rohlíků na obalení 1 perlivá voda /dá se podle počtu řízků, já ji dala asi 2 a půl šálku á 250 ml/ olej citron bylinky, /petrželka, pažitka, nebo i libeček/
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krásně nadýchané, smažené, kuřecí řízky, dnes neklasicky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krásně nadýchané, smažené, kuřecí řízky, dnes neklasicky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krásně nadýchané, smažené, kuřecí řízky, dnes neklasicky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|