|
Recept na Králík na zelenině v papiňáku
Recept na Králík na zelenině v papiňáku je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Králík na zelenině v papiňáku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1000 g králíčího masa/mix hřbetů a nožek 320 g leča s hořčicí/můžeme nahradit obyčejným lečem+3lžíce hořčice 2 lžičky plnotučné hořčice 100 g gazdovské slaniny 2 cm silný plátek másla sůl,mletý pepř záklechtka připravená z 1lžíce hladké mouky rozmíchané ve 200ml 10%smetany na vaření.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Králík na zelenině v papiňáku
Recept na Králík na zelenině v papiňáku: Králičí hřbety vykostíme, naklepeme a zlehka poprášíme solí a pepeřem. Potřeme hořčicí, poklademe špalíčky slaniny a zavineme do závitků. Závitky zajistíme jehlou, nebo párátky. Zadní nohy můžeme také vykostit, předním nožkám usekneme poslední články, kde toho masa moc není a všechny kosti použijeme na vývar. Do kastrolu na rozpuštěné máslo dáme prudce zatáhnout všechno maso, přidáme lečo, podlijeme 100ml horké vody a pod tlakem dusíme 20minut doměkka. Hrnec ochladíme a otevřeme. Měkké maso odložíme stranou a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Uvedeme k varu, přidáme záklechtku a slabým varem provařujeme za občasného promíchávání 15minut. Do hotové omáčky dáme prohřát maso a podáváme například s knedlíkem. Hodí se také rýže, nebo těstoviny.
Poznámka k receptu na Králík na zelenině v papiňáku: Dnes se člověk nemůže spolehnout už ani na popisky na mase v obchodě. Na balíčku bylo napsáno králičí stehna a já jsem myslela, že mě po rozbalení trefí. Musela jsem překopat jídelníček... Lečo mám domácí podle Topreceptůhttp://www.toprecepty.cz/recept/22359-leco-bez-zav...a jsem s ním moc spokojená. Omáčku jsem ničím nedochucovala, byla akorát. Pochutnali jsme si a já se s Vámi o recept ráda podělím.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík na zelenině v papiňáku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 22.07.2014
- Počet porcí: 5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1000 g králíčího masa/mix hřbetů a nožek 320 g leča s hořčicí/můžeme nahradit obyčejným lečem+3lžíce hořčice 2 lžičky plnotučné hořčice 100 g gazdovské slaniny 2 cm silný plátek másla sůl,mletý pepř záklechtka připravená z 1lžíce hladké mouky rozmíchané ve 200ml 10%smetany na vaření
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík na zelenině v papiňáku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík na zelenině v papiňáku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík na zelenině v papiňáku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|