|
Recept na Kosmatice (květ černého bezu) v ředkvičkovém kabátku
Recept na Kosmatice (květ černého bezu) v ředkvičkovém kabátku je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Kosmatice (květ černého bezu) v ředkvičkovém kabátku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
na 16 květů budeme potřebovat: 180 ml kefíru 150 ml hladké mouky 1 celé vejce 6 větších ředkviček 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva sůl, mletý pepř olej na smažení plátky ředkviček na ozdobu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kosmatice (květ černého bezu) v ředkvičkovém kabátku
Recept na Kosmatice (květ černého bezu) v ředkvičkovém kabátku: Ředkvičky očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou a se slupkou nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Promícháme se špetkou soli a necháme cca 10 minut vypotit. Mezitím v misce ušleháme kefír s vejcem, přidáme mouku, umícháme těstíčko a necháme chvilku odpočinout. Z ředkviček vymačkáme puštěnou šťávu a vložíme je do mísy s těstíčkem. Přidáme prášek do pečiva, sůl, špetku pepře a vše promícháme. Na pánev dáme rozehřát olej. Z bezových květů otřepeme případný hmyz. Do ruky mezi špetku z prstů za stonky uchopíme 3-4 květy, důkladně je protáhneme těstíčkem a vložíme na pánev s rozehřátým olejem. Pozvolna smažíme 6-7minut do zlatavé barvy. Nůžkami odstřihneme stonky, obracečkou květy otočíme na druhou stranu a opět pozvolna na slabém plameni smažíme dalších cca 6minut. Po usmažení klademe na papírovou utěrku vsáknout přebytečný tuk. Podáváme se zeleninovou přílohou. Můžeme dle své chuti přelít dipem, který máme rádi, nebo můžeme také podávat jako hlavní chod s bramborovou kaší.
Poznámka k receptu na Kosmatice (květ černého bezu) v ředkvičkovém kabátku: Opět po roce je tady “bezová“ nadílka zn. zadarmo:-) a já jsem zase zaimprovizovala se surovinami, které byly po ruce. Snad recept někomu příjde vhod a pochutná si tak jako my. Do podobných přidávám recepty, které se možná někomu budou hodit.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kosmatice (květ černého bezu) v ředkvičkovém kabátku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 23.07.2014
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: na 16 květů budeme potřebovat: 180 ml kefíru 150 ml hladké mouky 1 celé vejce 6 větších ředkviček 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva sůl, mletý pepř olej na smažení plátky ředkviček na ozdobu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kosmatice (květ černého bezu) v ředkvičkovém kabátku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kosmatice (květ černého bezu) v ředkvičkovém kabátku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kosmatice (květ černého bezu) v ředkvičkovém kabátku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|