RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kořeněné zimní řezy s tvarohovým krémem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kořeněné zimní řezy s tvarohovým krémem, recepty Kořeněné zimní řezy s tvarohovým krémem, Kořeněné, zimní, řezy, tvarohovým, krémem


Recept na Kořeněné zimní řezy s tvarohovým krémem

Recept na Kořeněné zimní řezy s tvarohovým krémem je zařazen v kategorii moučníky - perníky - Řezy. K přípravě Kořeněné zimní řezy s tvarohovým krémem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
těsto: 250 g marmelády 3 vejce 50 g cukru 1 vanilkový cukr 100 g másla (hery) 2 lžíce kakaa půl sáčku Koření do perníku Vitana půl sáčku směsi na Svařené víno Vitana (rozemleté na prášek, třeba v čistém mlýnku na kávu) 250 g polohrubé mouky 200 ml mléka 1 prášek do pečiva 1 hruška (lze vynechat) hrst sekaných ořechů (lze vynechat) tvarohový krém: 2 tvarohy ve vaničce 1 slazené kondenzované mléko 1 balení Creme Ole bez vaření vanilkový dále: pikantní marmeláda (raděj kyselejší) na potření.

Kořeněné zimní řezy s tvarohovým krémem
Zvětšit obrázek

Recept na Kořeněné zimní řezy s tvarohovým krémem

Recept na Kořeněné zimní řezy s tvarohovým krémem:
Do mísy dáme marmeládu, vejce, cukry, kakao, koření a rozpuštěné máslo, a šleháme asi 1 - 2 min. Potom přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko, umícháme těsto, a nakonec přidáme hrušku nastrouhanou na hrubém struhadle a ořechy. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech(nebo použijeme papíre na pečení) a pečeme na 190°C asi 30 minut (já jsem pekla v horkovzdušné troubě ve formě na dort 40 minut, než byly řezy upečeny vevnitř). Zatímco koláč chladne, ušleháme tvarohy s kondenzovaným mlékem (množství záleží na tom, jak sladký krém chceme - dala jsem půl konzervy a bylo to akorát, ale někdo může dát více či méně) a když s tvaroh a kond. mléko spojí, přidáváme pomalu Creme Ole přímo z pytlíku (t.j. v původní práškové formě) do tvarohové směsi a dále šleháme, až máme konzistenci tužšího krému (použila jsem zhruba 2/3 balení, ale záleží na vodnatosti tvarohu a množství kondenzovaného mléka). Po vychladnutí korpus podélně rozkrojíme, potřeme marmeládou a půlkou tvarohového krému, přiklopíme druhou polovinou korpusu a navrch namažeme tvarohový krém. Řezy jsou dobré hned, ale ještě lepší jsou druhý den, když se rozleží.

Poznámka k receptu na Kořeněné zimní řezy s tvarohovým krémem:
Recept byl inspirován Marmeládovými řezy od paní Jany Remkové

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kořeněné zimní řezy s tvarohovým krémem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: LidaD
  • Datum vložení: 26.01.2010
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Perníky - Řezy
  • Suroviny: těsto: 250 g marmelády 3 vejce 50 g cukru 1 vanilkový cukr 100 g másla (hery) 2 lžíce kakaa půl sáčku Koření do perníku Vitana půl sáčku směsi na Svařené víno Vitana (rozemleté na prášek, třeba v čistém mlýnku na kávu) 250 g polohrubé mouky 200 ml mléka 1 prášek do pečiva 1 hruška (lze vynechat) hrst sekaných ořechů (lze vynechat) tvarohový krém: 2 tvarohy ve vaničce 1 slazené kondenzované mléko 1 balení Creme Ole bez vaření vanilkový dále: pikantní marmeláda (raděj kyselejší) na potření
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kořeněné zimní řezy s tvarohovým krémem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kořeněné zimní řezy s tvarohovým krémem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kořeněné zimní řezy s tvarohovým krémem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist