|
Recept na Kořeněné zimní řezy s tvarohovým krémem
Recept na Kořeněné zimní řezy s tvarohovým krémem je zařazen v kategorii moučníky - perníky - Řezy.
K přípravě Kořeněné zimní řezy s tvarohovým krémem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
těsto: 250 g marmelády 3 vejce 50 g cukru 1 vanilkový cukr 100 g másla (hery) 2 lžíce kakaa půl sáčku Koření do perníku Vitana půl sáčku směsi na Svařené víno Vitana (rozemleté na prášek, třeba v čistém mlýnku na kávu) 250 g polohrubé mouky 200 ml mléka 1 prášek do pečiva 1 hruška (lze vynechat) hrst sekaných ořechů (lze vynechat) tvarohový krém: 2 tvarohy ve vaničce 1 slazené kondenzované mléko 1 balení Creme Ole bez vaření vanilkový dále: pikantní marmeláda (raděj kyselejší) na potření.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kořeněné zimní řezy s tvarohovým krémem
Recept na Kořeněné zimní řezy s tvarohovým krémem: Do mísy dáme marmeládu, vejce, cukry, kakao, koření a rozpuštěné máslo, a šleháme asi 1 - 2 min. Potom přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko, umícháme těsto, a nakonec přidáme hrušku nastrouhanou na hrubém struhadle a ořechy. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech(nebo použijeme papíre na pečení) a pečeme na 190°C asi 30 minut (já jsem pekla v horkovzdušné troubě ve formě na dort 40 minut, než byly řezy upečeny vevnitř). Zatímco koláč chladne, ušleháme tvarohy s kondenzovaným mlékem (množství záleží na tom, jak sladký krém chceme - dala jsem půl konzervy a bylo to akorát, ale někdo může dát více či méně) a když s tvaroh a kond. mléko spojí, přidáváme pomalu Creme Ole přímo z pytlíku (t.j. v původní práškové formě) do tvarohové směsi a dále šleháme, až máme konzistenci tužšího krému (použila jsem zhruba 2/3 balení, ale záleží na vodnatosti tvarohu a množství kondenzovaného mléka). Po vychladnutí korpus podélně rozkrojíme, potřeme marmeládou a půlkou tvarohového krému, přiklopíme druhou polovinou korpusu a navrch namažeme tvarohový krém. Řezy jsou dobré hned, ale ještě lepší jsou druhý den, když se rozleží.
Poznámka k receptu na Kořeněné zimní řezy s tvarohovým krémem: Recept byl inspirován Marmeládovými řezy od paní Jany Remkové
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kořeněné zimní řezy s tvarohovým krémem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: LidaD
- Datum vložení: 26.01.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Perníky - Řezy
- Suroviny: těsto: 250 g marmelády 3 vejce 50 g cukru 1 vanilkový cukr 100 g másla (hery) 2 lžíce kakaa půl sáčku Koření do perníku Vitana půl sáčku směsi na Svařené víno Vitana (rozemleté na prášek, třeba v čistém mlýnku na kávu) 250 g polohrubé mouky 200 ml mléka 1 prášek do pečiva 1 hruška (lze vynechat) hrst sekaných ořechů (lze vynechat) tvarohový krém: 2 tvarohy ve vaničce 1 slazené kondenzované mléko 1 balení Creme Ole bez vaření vanilkový dále: pikantní marmeláda (raděj kyselejší) na potření
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kořeněné zimní řezy s tvarohovým krémem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kořeněné zimní řezy s tvarohovým krémem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kořeněné zimní řezy s tvarohovým krémem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|