|
Recept na Kompoty z horkovzdušné trouby
Recept na Kompoty z horkovzdušné trouby je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Kompoty z horkovzdušné trouby budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
pevné nepřezrálé ovoce (já tentokrát dělala broskve) nálev: 1l vody 25dkg cukru písek/krystal.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kompoty z horkovzdušné trouby
Recept na Kompoty z horkovzdušné trouby: Ve větším hrnci zahřejeme 4l vody, přidáme 1kg cukru - cukr se lépe rozpustí, není ale třeba vařit. Celé ovoce (blumy, třešně) či vypeckované ovoce (broskve, meruňky, švestky) poskládáme do sklenice, zalijeme teplým nálevem a zavíčkujeme. Používám jednorázově víčka Omnia, nikoli šroubovací, ale pokud máte kvalitní šroubovací s nepoškozenou a nezpuchřelou gumou, klidně je možné použít i ta. Na plech dáme sklenice (mně se vešlo 12 sklenic), podlijeme trochu vodou, stačí cca 1,5-2cm a dáme do předehřáté trouby na 160°C na 20min. Poté sklenice vyndáme, necháme trochu zchladnout, otočíme víčkem dolů a necháme takto úplně vychladnout.
Poznámka k receptu na Kompoty z horkovzdušné trouby: Na 36 sklenic jsem spotřebovala cca 10l nálevu, takže necelé 3dcl nálevu/1 sklenici. Pokud si tedy připravíme nejprve ovoce do sklenic, dá se celkem jednoduše vypočítat, kolik nálevu budeme potřebovat.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kompoty z horkovzdušné trouby, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: isindy (Ivana)
- Datum vložení: 12.10.2010
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: pevné nepřezrálé ovoce (já tentokrát dělala broskve) nálev: 1l vody 25dkg cukru písek/krystal
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kompoty z horkovzdušné trouby,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kompoty z horkovzdušné trouby - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kompoty z horkovzdušné trouby
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|