RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na "Karmínová krása na zahřátí" Kapiová polévka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na "Karmínová krása na zahřátí" Kapiová polévka, recepty "Karmínová krása na zahřátí" Kapiová polévka, "Karmínová, krása, na, zahřátí", Kapiová, polévka


Recept na "Karmínová krása na zahřátí" Kapiová polévka

Recept na "Karmínová krása na zahřátí" Kapiová polévka je zařazen v kategorii polévky. K přípravě "Karmínová krása na zahřátí" Kapiová polévka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Suroviny: 1 kg červených kapií 3 střední cibule 3 stroužky česenku 450ml zeleninového vývaru 3 lžíce 20% kysané smetany + 1 lžíce másla a 1 lžíce olivového oleje na smažení cibule + trocha olivového oleje na potření paprik.


Zvětšit obrázek

Recept na "Karmínová krása na zahřátí" Kapiová polévka

Recept na "Karmínová krása na zahřátí" Kapiová polévka:
Rozehřejte si troubu na 220°C. Kapie důkladně omyjte, ale ponechte je vcelku (včetně stopek), osušte a potřete je trochou olivového oleje (celkem asi 3 čajové lžičky). Poklaďte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct na 25 minut. Až se na paprikách začnou dělat bubliny, slupky se oddělí a místy zčernají, přesuňte papriky do mísy a přikryjte je potravinovou fólií. Mezitím si nakrájejte cibuli na tenká půlkolečka. V silnostěnné pánvi rozehřejte 1 lžíci másla s 1 lžící oleje a smažte cibuli na středním plameni asi 15 minut. Česnek utřete (nebo prolisujte), přidejte ho k cibuli a ještě minutu společně smažte. Zapařené papriky přesuňte na prkénko, pomocí nože stáhněte slupku a vykrojte jádřinec se všemi semínky. Pokud jsou kapie dostatečně upečené a zapařené, měla by se slupka oddělovat skoro sama. „Nahé“ kapie nakrájejte na kousky (cca 2 cm velké), přidejte k osmažené česnekové cibuli a asi 10 minut smažte na středním plameni. Až se chutě všech surovin prolnou, zalijte je vývarem a vařte ještě 15 minut. Odstavte, nechte mírně zchladnout a rozmixujte ponorným mixérem. Podávejte na zahřátých talířích s troškou kysané smetany, případně ozdobené několika lístky tymiánu. Tipy a triky: Stopku kapiím před pečením neodstraňujte – bude se vám hodit jako držáček (papriky totiž pěkně pálí do prstů). Zapaření – tedy přikrytí mísy potravinovou fólií, případně uzavření v igelitovém sáčku – je ideální cesta jak uvolnit upečenou slupku. Polévku můžete podávat horkou (nelépe společně s rozpečenou bagetou), ale i pořádně vychlazenou k lehkému letnímu obědu. Chcete-li servírovat kapiovou polévku jako samostatné jídlo, doplňte ji troškou strouhaného sýra. Použít může parmezán či typicky řeckou fetu ale gurmetům doporučuji Popeláře – příjemně aromatický vláčný sýr zrající alespoň tři měsíce v popelu.

Poznámka k receptu na "Karmínová krása na zahřátí" Kapiová polévka:
Kompletní recept i s podrobným fotopostupem najdete na http://www.foodstyle.cz/products/kapiova-polevka/

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Karmínová krása na zahřátí" Kapiová polévka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: K@tka
  • Datum vložení: 03.05.2013
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: Suroviny: 1 kg červených kapií 3 střední cibule 3 stroužky česenku 450ml zeleninového vývaru 3 lžíce 20% kysané smetany + 1 lžíce másla a 1 lžíce olivového oleje na smažení cibule + trocha olivového oleje na potření paprik
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "karmínová krása na zahřátí" kapiová polévka, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Karmínová krása na zahřátí" Kapiová polévka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Karmínová krása na zahřátí" Kapiová polévka

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist