RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Karlovarský knedlík, z televize okoukaný a s úspěchem vyzkoušený

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Karlovarský knedlík, z televize okoukaný a s úspěchem vyzkoušený, recepty Karlovarský knedlík, z televize okoukaný a s úspěchem vyzkoušený, Karlovarský, knedlík, televize, ok


Recept na Karlovarský knedlík, z televize okoukaný a s úspěchem vyzkoušený

Recept na Karlovarský knedlík, z televize okoukaný a s úspěchem vyzkoušený je zařazen v kategorii přílohy. K přípravě Karlovarský knedlík, z televize okoukaný a s úspěchem vyzkoušený budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na čtyři porce knedlíku budeme potřebovat: 7 rohlíků nebo housek 2 vejce 175 ml mléka 100 g + 1 lžičku hrubé mouky 2 lžíce nasekané petrželky 2 špetky muškátového květu sůl.

Karlovarský knedlík, z televize okoukaný a s úspěchem vyzkoušený
Zvětšit obrázek

Recept na Karlovarský knedlík, z televize okoukaný a s úspěchem vyzkoušený

Recept na Karlovarský knedlík, z televize okoukaný a s úspěchem vyzkoušený:
Pečivo nakrájíme na malé kostičky, nasypeme na plech a necháme oschnout. Po několika hodinách ho pokropíme třemi lžícemi mléka a promneme. Petrželku nasekáme a přisypeme k pečivu. Do zvláštní misky nalijeme mléko, přidáme žloutky, rozšleháme a přisypeme hrubou mouku. Vytvoříme hladké těstíčko, které lehce osolíme a přidáme muškátový květ. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Všechny suroviny promísíme, aby se spojily a vytvořily tvarovatelnou hmotu; na závěr zlehka přimícháme tuhý sníh. Do velkého kastrolu dáme vařit vodu. Na kuchyňskou linku si prostřeme plát potravinové fólie a naneseme na něj polovinu směsi. Zavineme, zamotáme a systematickým vytlačováním vzduchu a formováním vytvoříme tvar podlouhlého knedlíku. Okraje svážeme tak, aby provázek měl dostatečnou délku pro následné rozvázání. Za těmito uzlíky zavážeme okraj fólie ještě jednou, tentokrát 2cm dál k okraji. Druhou část těsta připravíme a zformujeme steně jako první. Takto připravené knedlíky vložíme do vroucí vody. Po deseti minutách varu rozvážeme a odstraníme první uzlíčky, aby měly knedlíky prostor k nabývání. Vaříme dalších 10-15 minut (podle velikosti šišek - průměru 10cm a délce 20cm odpovídá celkem 20 minut varu), vyndáme a odstraníme fólii. Krájíme na plátky, horké pomocí režné nitě.

Poznámka k receptu na Karlovarský knedlík, z televize okoukaný a s úspěchem vyzkoušený:
Tento recept jsem okoukala v pořadu Prostřeno, kde ho realizoval pan Jan Myšák. Tímto mu posílám poděkování za zprostředkování výtečného předpisu (nikdy jsem si nemyslela, že vytvořím tak dobrý knedlíček).

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Karlovarský knedlík, z televize okoukaný a s úspěchem vyzkoušený, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Eliza
  • Datum vložení: 07.01.2012
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Přílohy
  • Suroviny: Na čtyři porce knedlíku budeme potřebovat: 7 rohlíků nebo housek 2 vejce 175 ml mléka 100 g + 1 lžičku hrubé mouky 2 lžíce nasekané petrželky 2 špetky muškátového květu sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na karlovarský knedlík, z televize okoukaný a s úspěchem vyzkoušený, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Karlovarský knedlík, z televize okoukaný a s úspěchem vyzkoušený - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Karlovarský knedlík, z televize okoukaný a s úspěchem vyzkoušený

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist