|
Recept na Karlovarský knedlík, z televize okoukaný a s úspěchem vyzkoušený
Recept na Karlovarský knedlík, z televize okoukaný a s úspěchem vyzkoušený je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Karlovarský knedlík, z televize okoukaný a s úspěchem vyzkoušený budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na čtyři porce knedlíku budeme potřebovat: 7 rohlíků nebo housek 2 vejce 175 ml mléka 100 g + 1 lžičku hrubé mouky 2 lžíce nasekané petrželky 2 špetky muškátového květu sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Karlovarský knedlík, z televize okoukaný a s úspěchem vyzkoušený
Recept na Karlovarský knedlík, z televize okoukaný a s úspěchem vyzkoušený: Pečivo nakrájíme na malé kostičky, nasypeme na plech a necháme oschnout. Po několika hodinách ho pokropíme třemi lžícemi mléka a promneme. Petrželku nasekáme a přisypeme k pečivu. Do zvláštní misky nalijeme mléko, přidáme žloutky, rozšleháme a přisypeme hrubou mouku. Vytvoříme hladké těstíčko, které lehce osolíme a přidáme muškátový květ. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Všechny suroviny promísíme, aby se spojily a vytvořily tvarovatelnou hmotu; na závěr zlehka přimícháme tuhý sníh. Do velkého kastrolu dáme vařit vodu. Na kuchyňskou linku si prostřeme plát potravinové fólie a naneseme na něj polovinu směsi. Zavineme, zamotáme a systematickým vytlačováním vzduchu a formováním vytvoříme tvar podlouhlého knedlíku. Okraje svážeme tak, aby provázek měl dostatečnou délku pro následné rozvázání. Za těmito uzlíky zavážeme okraj fólie ještě jednou, tentokrát 2cm dál k okraji. Druhou část těsta připravíme a zformujeme steně jako první. Takto připravené knedlíky vložíme do vroucí vody. Po deseti minutách varu rozvážeme a odstraníme první uzlíčky, aby měly knedlíky prostor k nabývání. Vaříme dalších 10-15 minut (podle velikosti šišek - průměru 10cm a délce 20cm odpovídá celkem 20 minut varu), vyndáme a odstraníme fólii. Krájíme na plátky, horké pomocí režné nitě.
Poznámka k receptu na Karlovarský knedlík, z televize okoukaný a s úspěchem vyzkoušený: Tento recept jsem okoukala v pořadu Prostřeno, kde ho realizoval pan Jan Myšák. Tímto mu posílám poděkování za zprostředkování výtečného předpisu (nikdy jsem si nemyslela, že vytvořím tak dobrý knedlíček).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Karlovarský knedlík, z televize okoukaný a s úspěchem vyzkoušený, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 07.01.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: Na čtyři porce knedlíku budeme potřebovat: 7 rohlíků nebo housek 2 vejce 175 ml mléka 100 g + 1 lžičku hrubé mouky 2 lžíce nasekané petrželky 2 špetky muškátového květu sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na karlovarský knedlík, z televize okoukaný a s úspěchem vyzkoušený,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Karlovarský knedlík, z televize okoukaný a s úspěchem vyzkoušený - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Karlovarský knedlík, z televize okoukaný a s úspěchem vyzkoušený
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|