RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kardinálův řez

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kardinálův řez, recepty Kardinálův řez, Kardinálův, řez


Recept na Kardinálův řez

Recept na Kardinálův řez je zařazen v kategorii moučníky - Řezy. K přípravě Kardinálův řez budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Tento rozpis je na moučník přes celý plech, je možné jej dělat z poloviční dávky. piškotové těsto: 2 celé vejce, 4 žloutky, 100 g cukru krupice, 80 g hladké mouky, půl prášku do pečiva sněhové těsto: 6 bílků, 200 g cukru krupice náplň: 750 ml smetana ke šlehání Rama Cremefine, 1 malá konzerva mandarinek, může se i potřít marmeládou a pak natřít šlehačkou 2 sáčky na zdobení (stačí i od mléka nebo silného igelitu), zdobící špička - není nutná Pečící papír - 2 ks, na který jsem si narýsovala čáry s přesným rozestupem, abych obě "placky" měla stejné Nyní se ke mně dostala informace od mé známé, že se jí upečená placka přilepila a nešla sundat. Kdo není si jistý, raději peč. papír jemně pomaže olejem..

Kardinálův řez
Zvětšit obrázek

Recept na Kardinálův řez

Recept na Kardinálův řez:
sněhové těsto: z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně přidáváme cukr, těsto je hotové, když tvoří tzv. špičky piškotové těsto: Celá vajíčka, žloutky a cukr šleháme do husté pěny a poté vmícháme mouku s rozmíchaným práškem do pečiva. Sněhové těsto dáme do sáčku, to samé uděláme s piškotovým těstem. Na plech nastříkáme ze sněhu 5 čar, dlouhých cca 30 cm, s rozestupem cca 4 cm. Pak piškotovým těstem vyplníme vzniklé mezery. Tento postup provedeme i na druhý, připravený pečící papír, tudíž máme připravené na pečení 2 placky. Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 180 stupňů přibližně 10 minut dorůžova. Placky necháme vystydnout, přendáme na čistý peč. papír. První placku potřeme vrstvou ušlehané šlehačky, poklademe ovocem, dáme opět vrstvu šlehačky a přiklopíme druhou plackou. Jemně přitlačíme. Necháme vychladit cca 2 hodinky. Jemně pocukrujeme. Na internetu jsem viděla tento moučník bez ovoce, placky byly potřeny marmeládou - také to vypadalo velmi chutně ;-) Příprava vypadá složitě, ale není !

Poznámka k receptu na Kardinálův řez:
Zdroj: internet - mimibazar.cz a další ..... Tento recept najdete také na http://www.zdravavarecka.cz/

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kardinálův řez, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Iljusa
  • Datum vložení: 15.12.2009
  • Počet porcí: 1plech
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
  • Suroviny: Tento rozpis je na moučník přes celý plech, je možné jej dělat z poloviční dávky. piškotové těsto: 2 celé vejce, 4 žloutky, 100 g cukru krupice, 80 g hladké mouky, půl prášku do pečiva sněhové těsto: 6 bílků, 200 g cukru krupice náplň: 750 ml smetana ke šlehání Rama Cremefine, 1 malá konzerva mandarinek, může se i potřít marmeládou a pak natřít šlehačkou 2 sáčky na zdobení (stačí i od mléka nebo silného igelitu), zdobící špička - není nutná Pečící papír - 2 ks, na který jsem si narýsovala čáry s přesným rozestupem, abych obě "placky" měla stejné Nyní se ke mně dostala informace od mé známé, že se jí upečená placka přilepila a nešla sundat. Kdo není si jistý, raději peč. papír jemně pomaže olejem.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kardinálův řez, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kardinálův řez - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kardinálův řez

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist