|
Recept na Karamelové veterníky
Recept na Karamelové veterníky je zařazen v kategorii moučníky - ostatní.
K přípravě Karamelové veterníky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
cesto: 1/2 l vody, štipka soli, citrónová kôra, 120g Hery, 400g hladkej múky, 7-8 vajec karamelová šľahačka : 150g cukru kryštál, 3 šľahačky, 4 lyžice práškovej želatíny Dr.Oetker poleva: 100g kryštál cukru, 50g masla, 150ml vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Karamelové veterníky
Recept na Karamelové veterníky: Cesto: Vodu, heru, citr.kôru, soľ dáme zovrieť. Prisypeme múku a za stáleho miešania čakáme, kým sa nám nespraví guľa. Keď to trochu vychladne, zašľaháme 7-8 vajec (vajec podľa veľkosti, musí to ostať husté). Z hotového cesta nastriekame 16 ks veterníkov priemeru 6 cm. Šľahačka: Cukor upálime na karamel, zalejeme šľahačkou a zohrievame, kým sa karamel neroztopí. Necháme dobre vychladiť. Keď máme čas, lepšie je to uvariť deň dopredu. Studenú šľahačku vyšľaháme. Želatínu s metličkou vyšľaháme s trochou vody a ihneď zamiešame do šľahačky. Naplníme veterníky. Poleva: Cukor necháme skaramelizovať, zalejeme vodou a varíme do zhustnutia. Pridáme maslo, zamiešame a ihneď polejeme veterníky.
Poznámka k receptu na Karamelové veterníky: Cesto je dosť husté, ale len vtedy sú veterníky pekné vysoké a držia tvar. Pečieme v predhriatej rúre na 220° 10 minút, potom stíšime na 180°a pečieme 30 minút. Rúru neotvárame. Naspodok rúry vylejeme šálku vody.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Karamelové veterníky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Katarinka (Katka)
- Datum vložení: 01.05.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
- Suroviny: cesto: 1/2 l vody, štipka soli, citrónová kôra, 120g Hery, 400g hladkej múky, 7-8 vajec karamelová šľahačka : 150g cukru kryštál, 3 šľahačky, 4 lyžice práškovej želatíny Dr.Oetker poleva: 100g kryštál cukru, 50g masla, 150ml vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na karamelové veterníky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Karamelové veterníky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Karamelové veterníky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|