|
Recept na Karamelizovaný fenykl
Recept na Karamelizovaný fenykl je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Karamelizovaný fenykl budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 hlízy fenyklu 15g másla lžíce třtinového cukru malý panák jablečného octa 150ml jablečného moštu ( džusu ) sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Karamelizovaný fenykl
Recept na Karamelizovaný fenykl: Z fenyklů obereme vrchní listy, seřízneme vrchní stonky a spodek fenyklů jen tak, ať se nám při přípravě nerozpadne. Rozkrojíme podélně na polovinu. Dáme na cca 10 min. do páry změknout. Na pánvi si rozpustíme máslo, přidáme cukr a mícháme do jeho rozpuštění se. Pak do pánve vložíme spařený fenykl řeznou stranou dolů a necháme zhnědnout, což trvá asi 5 minut. Fenykl obrátíme a postup zopakujeme. Přilejeme ocet, mošt, osolíme. Přiklopíme poklicí ( fenykl máme na zádech :-))) ) a dusíme cca 10 min. Odklopíme poklici, přehodíme fenykl na bříško a za občasného hrkání pánví zredukujeme tekutinu a "dodusíme" fenykl. Hned v úvodu karamelizování si dáváme velikého majzla, ať se nám karamel nepřipálí, bylo by to hořké, a tím pádem nepoživatelné :-(
Poznámka k receptu na Karamelizovaný fenykl: Můžeme jíst jen tak, bez ničeho nebo k nějakému pikantnímu steaku, ostrým masovým nudličkám atp. Zdroj: internet- Marie Claire
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Karamelizovaný fenykl, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 30.05.2012
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 2 hlízy fenyklu 15g másla lžíce třtinového cukru malý panák jablečného octa 150ml jablečného moštu ( džusu ) sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na karamelizovaný fenykl,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Karamelizovaný fenykl - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Karamelizovaný fenykl
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|