Recept na Kapustičky podle kuchaře Emanuela
Recept na Kapustičky podle kuchaře Emanuela je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Kapustičky podle kuchaře Emanuela budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
- 800 g růžičkové kapusty - 20 g másla - 100 g anglické (Emanuel používá Pancettu) - 150 g parmezánu - sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kapustičky podle kuchaře Emanuela
Recept na Kapustičky podle kuchaře Emanuela: V osolené vodě si uvaříme kapustičky - do poloměkka (nesmí být úplně uvařené, protože se budou tepelně upravovat dál). Na pánvi rozpustíme máslo, osmahneme slaninu (pancettu) nakrájenou na kousky. Přidáme kapustičky a lehce orestujeme všechno dohromady. Do zapékací misky či na plech přendáme obsah pánve, posypeme nastrouhaným parmezánem a dáme do trouby vyhřáté na 220 stupňů asi na 8 minut. Je hotovo.
Poznámka k receptu na Kapustičky podle kuchaře Emanuela: Pan kuchař Emanuel užívá takto zapečené kapustičky jako přílohu ke kachně na pomerančích, ale myslím, že může být i zvlášť s bramborami jakkoliv upravenými, jako lehké jídlo. Nebo může být jako příloha k jinému jídlu. Rozhodně je to bašta. Vyzkoušejte. :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kapustičky podle kuchaře Emanuela, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Suvicka
- Datum vložení: 26.01.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: - 800 g růžičkové kapusty - 20 g másla - 100 g anglické (Emanuel používá Pancettu) - 150 g parmezánu - sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kapustičky podle kuchaře emanuela,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kapustičky podle kuchaře Emanuela - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kapustičky podle kuchaře Emanuela
|
|