|
Recept na Kadlíkovy usekané prstíky nemravy
Recept na Kadlíkovy usekané prstíky nemravy je zařazen v kategorii cukroví - pečené.
K přípravě Kadlíkovy usekané prstíky nemravy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Linecké těsto: 3 díly hladké mouky, 2 díly másla, 1 díl moučkového cukru, 2 žloutky, strouhanou citrónovou kůru, 2 vanilkové pudingy čokoláda loupané mandle červená marmeláda /použil jsem svoji mixovanou višňovou/.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kadlíkovy usekané prstíky nemravy
Recept na Kadlíkovy usekané prstíky nemravy: Úvodem - tento recept mi kdysi dávno přišel mailem, jenom jsem ho trochu "modifikoval", a dokonce jsem dnes slyšel, že něco podobného dělal i ten, jehož jméno v souvislosti s jídlem nedokážu vyslovit. Uválel jsem linecké - viz výš - ten pudingový prášek ho tak nějak zpevní, že při pečení udrží tvar válečků. Nechal do druhého dne odpočinout, pak vyválel válečky, na jenom konci zaoblil, připlácl půlku mandle, jako nehet, nožem naznačil vrásky kolem kotníčků, dal upéct. Po upečení a vychládnutí jsem rozehřál čokoládu /nedoporučuju rozehřívat čokoládu v mikrovlnce, jak jsem zkusil já, ale opravdu ve vodní lázni, k čemuž jsem se po vyvětrání kajícně vrátil/, z každého prstu sloupnul mandli, nabral na ni kousek chládnoucí čokolády a připlácl zpět. Pak jsem na druhý konec nanesl marmeládu /zdála se mi řídká, stékala, tak jsem jí trochu smíchal s popraškem Solamylu a v kastrolku prohnal varem/. Pak jsem výsledek nechal vychládnout, schoval, a čekal na příležitost. Jak se sešli hosti na rodinnou oslavu, už k večeru, po konzumaci jiných pochutin a alkoholu, jsem nenápadně navedl řeč na nechutné a nekulturní jednání některých lidí. Společnost s pohoršením přispívala, jak se někdo ve společnosti šťourá v nose, v zubech, a podobně... Pak přišla kouzelná nahrávka na smeč, když na moje prohlášení, jak se sousedčina dcera při hovoru se mnou škrábala na zadku, vybuchla švagrová. Bych jí ty pracky usekla!!! V tom okamžiku jsem podal schovaný talířek se slovy - a to já taky!!! Opravdu to sklidilo výkřiky nevole, ba i vole!!!!
Poznámka k receptu na Kadlíkovy usekané prstíky nemravy: Použil jsem trošku upravený recept na těsto odsud http://www.toprecepty.cz/recept/9022-linecke-testo...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kadlíkovy usekané prstíky nemravy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kadlik
- Datum vložení: 16.01.2015
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Cukroví - Pečené
- Suroviny: Linecké těsto: 3 díly hladké mouky, 2 díly másla, 1 díl moučkového cukru, 2 žloutky, strouhanou citrónovou kůru, 2 vanilkové pudingy čokoláda loupané mandle červená marmeláda /použil jsem svoji mixovanou višňovou/
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kadlíkovy usekané prstíky nemravy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kadlíkovy usekané prstíky nemravy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kadlíkovy usekané prstíky nemravy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|