RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jemný chřestový předkrm

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jemný chřestový předkrm, recepty Jemný chřestový předkrm, Jemný, chřestový, předkrm


Recept na Jemný chřestový předkrm

Recept na Jemný chřestový předkrm je zařazen v kategorii předkrmy. K přípravě Jemný chřestový předkrm budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 svazky chřestu 4 lžíce másla 1 citron 2 lžíce hnědého cukru sůl dle potřeby.

Jemný chřestový předkrm
Zvětšit obrázek

Recept na Jemný chřestový předkrm

Recept na Jemný chřestový předkrm:
Čerstvý chřest zbavíme dřevnaté spodní části. Odřízneme ostrým nožem asi tak v místě, kde se chřest při ohnutí začne lámat, nikoliv pouze ohýbat! Pak jemně oloupeme poslední třetinu výhonků od tuhých vláken. Rozdělíme na 4 stejné hromádky a pomocí režné nitě či kuchyňského provázku svážeme do svazečků. Vzhledem k tomu, že u chřestu je odlišná doba vaření spodní části a hlaviček, je lepší, když se spodek vaří ve vodě a vršky v páře, aby neztratily svou křehkost. Použijeme proto velkou pánev s vyššími stěnami. Svazky chřestu podložíme varnou miskou tak, aby byla spodní část byla ponořena ve vodě, ale pánev šla přiklopit víkem. Na spodní část chřestu dáme 2 kolečka citronu, 1 malou lžičku cukru a 2 špetky soli a zalijeme vroucí vodou. Přiklopíme poklicí. Na středním plameni vaříme asi 10 minut, až bude změklý, ale pořád křupavý. Mezitím si v kastrolku rozehřejte máslo. Vařený chřest necháme okapat, přendáme na talíř, polijeme máslem a ihned podáváme.

Poznámka k receptu na Jemný chřestový předkrm:
Jelikož jsme poněkud "rozežraná rodina" a tak jsem chřest začala připravovat i jako večeři, pak jej doplním malými bramboráčky, které příliš nekořením, aby nezanikla jemná chuť chřestu !!! Uvítám i další dobré nápady..:-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jemný chřestový předkrm, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Roxana (Zdena Dolská)
  • Datum vložení: 02.04.2013
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Předkrmy
  • Suroviny: 4 svazky chřestu 4 lžíce másla 1 citron 2 lžíce hnědého cukru sůl dle potřeby
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jemný chřestový předkrm, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jemný chřestový předkrm - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jemný chřestový předkrm

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist