|
Recept na Jednoduchý dort pro milovníky kopretin
Recept na Jednoduchý dort pro milovníky kopretin je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Jednoduchý dort pro milovníky kopretin budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 vejce, 50 g pískového cukru, 0,5 sáčku vanilkového cukru, 70 g hladké mouky; náplň: 600 ml smetany na šlehání, 1 sáček želatiny (6 plátků), maliny (čerstvé nebo mražené), 100 g moučkového cukru (dle chuti); na dohotovení: 4 bílky, špetka soli, 240 g moučkového cukru, žluté barvivo (ideální je gelová barva).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jednoduchý dort pro milovníky kopretin
Recept na Jednoduchý dort pro milovníky kopretin: Tento recept je velice nenáročný a zvládnout by ho měli i začátečníci. Podstatu dortu totiž tvoří obyčejný piškot s vysokou vrstvou velejemné ovocné pěny ztužené želatinou. Což není nic výjimečného, protože tyto smetanové náplně se dnes těší nesmírně velké oblibě. Tady ovšem tvoří její základ pouhá šlehačka, ať už živočišná nebo rostlinná, vyšlehaná do pěny a ochucená cukrem a rozmačkaným ovocem. Zakyska ani další smetanové ingredience se do ní nepřidávají, pouze se ztužuje kvalitní plátkovou želatinou. Z toho důvodu je to recept obzvlášť vhodný pro ty, kteří si na tento druh cukrařiny ještě netroufli. Pokud se ale budete řídit naším postupem a radami, určitě vše hravě zvládnete. Jen myslete na to, že s chladnoucí rozehřátou želatinou rozšlehanou s trochou smetanové pěny je třeba pracovat velice rychle, zvlášť má-li šlehačka výrazně nižší teplotu! I z toho důvodu mražené maliny či jahody rozmrazte a nechte rozmačkané ohřát na pokojovou teplotu. Totéž ovšem platí i o čerstvém ovoci skladovaném v chladu JAK NA TO KROK ZA KROKEM: Na korpus vyšlehejte vejce s oběma druhy cukru, vmíchejte do pěny mouku a těsto upečte ve formě o průměru 24 cm vyložené papírem (při 170 °C asi 15 minut). Jakmile korpus zchladne, připravte si náplň: V troše vlažné vody namočte želatinu a než plátky nabobtnají, vyšlehejte smetanu. Šlehačku dle chuti oslaďte a zašlehejte do ní rozmačkané maliny (mražené rozmrazte). Rozehřejte v mikrovlnce nabobtnalou želatinu a do vlažné zašlehejte několik lžic ovocné smetanové pěny. Vše pak zašlehejte do celkového objemu a hmotu co nejrychleji rozetřete na piškotový korpus vložený znovu do formy vyložené papírem. Povrch uhlaďte a nechte vše nejméně 2 hodiny v chladu ztuhnout. Mezitím vyšlehejte z bílků se špetkou soli tuhý sníh a postupně do něj zašlehejte cukr. Malou část lesklé pěny obarvěte nažluto a ze sáčku s hladkou kulatou špičkou z ní nastříkněte po malých pusinkách na plechu s papírem střed kopretiny. Ze zbylé bílé pěny pak vytvořte větší řezanou špičkou okvětní lístky a kousky upečte. Vlastně se suší při 90 °C asi 2 hodiny. Jakmile jsou bezé kousky vysušené (lístky musí zůstat pěkně sněhobílé!), uložte do středu dortu žlutý střed a po obvodu jej obložte bílými lístky.
Poznámka k receptu na Jednoduchý dort pro milovníky kopretin: Dort podle receptu Marie Havlíkové připravila pro www.hobbymanie.tvMarcela Matyášová Podrobný fotopostup najdete ZDE: www.hobbymanie.tv/clanek/jednoduchy-dort-pro-milov...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jednoduchý dort pro milovníky kopretin, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: frejka55
- Datum vložení: 18.01.2015
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: 2 vejce, 50 g pískového cukru, 0,5 sáčku vanilkového cukru, 70 g hladké mouky; náplň: 600 ml smetany na šlehání, 1 sáček želatiny (6 plátků), maliny (čerstvé nebo mražené), 100 g moučkového cukru (dle chuti); na dohotovení: 4 bílky, špetka soli, 240 g moučkového cukru, žluté barvivo (ideální je gelová barva)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jednoduchý dort pro milovníky kopretin,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jednoduchý dort pro milovníky kopretin - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jednoduchý dort pro milovníky kopretin
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|