RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jednoduchá roláda pro začátečníky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jednoduchá roláda pro začátečníky, recepty Jednoduchá roláda pro začátečníky, Jednoduchá, roláda, začátečníky


Recept na Jednoduchá roláda pro začátečníky

Recept na Jednoduchá roláda pro začátečníky je zařazen v kategorii pro začátečníky. K přípravě Jednoduchá roláda pro začátečníky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
5 vajec, 5 lžic kvalitního kakaa, 5 lžic moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 šlehačka, 1 sáček ztužovače na šlehačku, nějaké ozdoby dle fantazie..

Jednoduchá roláda pro začátečníky
Zvětšit obrázek

Recept na Jednoduchá roláda pro začátečníky

Recept na Jednoduchá roláda pro začátečníky:
Vyšleháme celá vejce až začnou pěnit, pak přidáváme po lžících cukr do zhoustnutí a nakonec po lžících kakao s vanilkovým cukrem. Na plech dáme pečící papír, připravené těsto na něj vylijeme a srovnáme stěrkou, aby bylo rovnoměrně všude do celého plechu. Troubu rozpálíme na 180°C a když je vyhřátá dáme těsto péct a hlídáme! Těsto je velmi rychle hotové tak za 7-10 minut(podle trouby)-můžeme vyzkoušet špejlí, že jí zapíchneme do těsta a když jí vyndáme suchou, je těsto upečené. Pak ho vyndáme, necháme chvilku schladnout, ztáhneme ho z plechu i s papírem a otočíme těstem dolů, papír máme tím pádem navrchu, když těsto vychladne úplně, pěkně papír postupně stáhneme-jde to dobře, hned si ho zatočíme do rolády a necháme být. Zatím si ušleháme šlehačku se ztužovačem a kdo chce sladkou, přidá hned před šleháním cukr, kolik kdo chce(já dělám bez cukru). Roládu si rozbalíme, po celém plátu natřeme 3/4 šlehačkou a opět zatočíme. Konce mohou být nerovné, tak si je zařízneme a zbytky si strčíme do pusy a hned budeme vědět, jak je roláda dobrá! 1/4 zbylé šlehačky natřeme na roládu navrchu a můžeme dozdobit, třeba nastrouhanou čokoládou, kokosem, barevnými kuličkami(to jsem použila já), meze se nekladou, každý může improvizovat.

Poznámka k receptu na Jednoduchá roláda pro začátečníky:
Rolády jsem nikdy nedělala, zdály se mi dost složité a párkrát se mi nepovedly. Až tady na Topkách jsem se je perfektně naučila a protože je máme rádi, tak už si i vymýšlím a zjišťuji, jak je to lehké! Speciálně tato je snad nejlehčí a zvládne jí každý, nemusí se šlehat žloutky s cukrem a dělat z bílků sníh, prostě se ušlehají v pohodě celá vejce a je to! Roládu můžete plnit různými krémy a můžeme podmazat džemem. Ti, co začínají-vyzkoušejte a budete zajisté pochválení a budete mít radost, že se vám roláda povedla!

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jednoduchá roláda pro začátečníky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Bibinka (Janinka)
  • Datum vložení: 17.05.2011
  • Počet porcí: kolem 20ti kousků
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pro začátečníky
  • Suroviny: 5 vajec, 5 lžic kvalitního kakaa, 5 lžic moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 šlehačka, 1 sáček ztužovače na šlehačku, nějaké ozdoby dle fantazie.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jednoduchá roláda pro začátečníky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jednoduchá roláda pro začátečníky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jednoduchá roláda pro začátečníky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist