|
Recept na Jahody pod sněhovou pusinkou
Recept na Jahody pod sněhovou pusinkou je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Jahody pod sněhovou pusinkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g jahod 125 g másla 125 g hrubé mouky 4 lžíce třtinového cukru 4 vejce 130 g žervé nebo lučiny 2 sáčky vanilkového cukru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jahody pod sněhovou pusinkou
Recept na Jahody pod sněhovou pusinkou: Omyté a okapané jahody překrájíme na menší kousky. Z másla, cukru a mouky vypracujeme drobenku, kterou přemístíme do máslem nebo olejem ve spreji ( já ) zapékacích misek. Trochu upěchujeme. Žervé se žloutky a vanilkovým cukrem vymícháme do krému. Uvaga!! Je to řídké, ale klííd... to se vstřebá... třeba :-))). Tuto řidlinu :-)) spravedlivě rozdělíme na těsto do misek. Mně to vyšlo do čtyřech větších a třech pidi. Na krém pohážeme jahody a vložíme do trouby, vyhřáté na 160 st ( dolní + spodní ohřev ) Pečeme cca 25 minut. Tváří se to jak amarouny, ale po vychladnutí to bude v cajku :-). Z bílků a 2. vanilkového cukru vyšleháme pevný sníh, kterýžto po upečení jahodových misek lžící ofafrně navrstvíme, tzv. načepičkujeme nahoru. Můžeme zlehka sypnout třtinovým cukrem a prskneme to vše ( já ty misky dala na plech ) pod gril na 3 - 5 minut. Nic!!! Žádné cigárko, kafíčko... na mobil taky zapomeňte, a hlídejte jak pes. V tomto okamžiku bychom to mohli totiž snadno spálit, a to nechceme. No, a je to. Dobrou chuť.
Poznámka k receptu na Jahody pod sněhovou pusinkou: Zdroj: červnový F.O.O.D.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahody pod sněhovou pusinkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 23.08.2013
- Počet porcí: 4 - 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: 500 g jahod 125 g másla 125 g hrubé mouky 4 lžíce třtinového cukru 4 vejce 130 g žervé nebo lučiny 2 sáčky vanilkového cukru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahody pod sněhovou pusinkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahody pod sněhovou pusinkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahody pod sněhovou pusinkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|