RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jahodovo-šlehačkový dort

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jahodovo-šlehačkový dort, recepty Jahodovo-šlehačkový dort, Jahodovo-šlehačkový, dort


Recept na Jahodovo-šlehačkový dort

Recept na Jahodovo-šlehačkový dort je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Jahodovo-šlehačkový dort budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
těsto: 5 vajec 5 lžic moučkového cukru 5 lžic polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva 1 vanilkový cukr 3 lžíce oleje 1 rovná lžička kakaa jahodová náplň: 3 Rama cremefine ke šlehání 2 ztužovače želatiny (Dr. Oetker) 1 jahodový kompot (410 g), scezený a rozmixovaný nebo 250 g mražené jahodové dřeně 3 lžíce krupicového cukru 2 zakysané smetany 1 vanilkový cukr 1 ztužovač šlehačky ---- 1/2 sáčku želatiny Dr. Oetker (10 g) 100 j jahodové dřeně 100 g bílé čokolády 100 g mléčné čokolády.

Jahodovo-šlehačkový dort
Zvětšit obrázek

Recept na Jahodovo-šlehačkový dort

Recept na Jahodovo-šlehačkový dort:
Oddělíme žloutky od bílků a elektrickým šlehačem ušleháme tuhý sníh. Všleháme 2 lžíce cukru, přidáme po jednom žloutky, dále zbytek cukru a olej. Mouku prosijeme, smícháme s práškem do pečiva a opatrně spojíme se sněhovou hmotou. Třetinu těsta odebereme, přendáme do jiné misky a vmícháme lžičku prosátého kakaa. Světlé těsto nalijeme do dortové formy vymazané sádlem a vysypané polohrubou moukou a pečeme asi 25-30 minut na 170°C. Upečený korpus necháme chvíli ve formě, pak uvolníme sponu, vyjmeme dno a přemístíme na mřížku, kde vychladne. Stejným způsobem upečeme tmavý korpus - dobu pečení přizpůsobíme menšímu množství těsta. Světlý korpus po vychladnutí prořízneme na dvě stejné poloviny, nejlépe nití. Na náplň ušleháme dotuha Rama cremefine se ztužovačem šlehačky, vanilkovým cukrem a podle chuti s pár lžícemi (1-2) krupicového cukru. Do zakysané smetany vmícháme scezený a rozmixovaný jahodový kompot nebo dřeň a přidáme našlehané Rama cremefine. Zahřejeme 100 ml vody a při šlehání do ní vsypeme oba ztužovače želatiny, podle návodu na obalu. Necháme prochladnout a spojíme s krémem. Světlý korpus pomažeme jahodovou směsí, přiklopíme tmavým korpusem, opět navrstvíme jahodovou náplň, dále světlý korpus a poslední vrstvu šlehačky. Směsí pomažeme rovněž boky dortu a rovnoměrně je poklademe směsí hoblinek bílé a mléčné čokolády. Uložíme do ledničky a připravíme vrchní vrstvu želatinové polevy. Do 100 ml vody nasypeme 10 g želatiny necháme 10 minut stát. Poté zahříváme na plotýnce, ovšem nesmíme vařit, pouze zahřívat a stále míchat. Odstavíme, přidáme jahodovou dřeň (pokojové teploty) a ihned nalijeme na vrchní plochu dortu, kterou jsme ozdobili jahodami nebo jiným ovocem. Necháme vychladit a zdobíme šlehačkou nebo čokoládou.

Poznámka k receptu na Jahodovo-šlehačkový dort:
krááásný dortík a nějak mi utekl..

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahodovo-šlehačkový dort, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Eliza
  • Datum vložení: 02.12.2010
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: těsto: 5 vajec 5 lžic moučkového cukru 5 lžic polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva 1 vanilkový cukr 3 lžíce oleje 1 rovná lžička kakaa jahodová náplň: 3 Rama cremefine ke šlehání 2 ztužovače želatiny (Dr. Oetker) 1 jahodový kompot (410 g), scezený a rozmixovaný nebo 250 g mražené jahodové dřeně 3 lžíce krupicového cukru 2 zakysané smetany 1 vanilkový cukr 1 ztužovač šlehačky ---- 1/2 sáčku želatiny Dr. Oetker (10 g) 100 j jahodové dřeně 100 g bílé čokolády 100 g mléčné čokolády
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahodovo-šlehačkový dort, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahodovo-šlehačkový dort - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahodovo-šlehačkový dort

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist