|
Recept na Jahodovo-šlehačkový dort
Recept na Jahodovo-šlehačkový dort je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Jahodovo-šlehačkový dort budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
těsto: 5 vajec 5 lžic moučkového cukru 5 lžic polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva 1 vanilkový cukr 3 lžíce oleje 1 rovná lžička kakaa jahodová náplň: 3 Rama cremefine ke šlehání 2 ztužovače želatiny (Dr. Oetker) 1 jahodový kompot (410 g), scezený a rozmixovaný nebo 250 g mražené jahodové dřeně 3 lžíce krupicového cukru 2 zakysané smetany 1 vanilkový cukr 1 ztužovač šlehačky ---- 1/2 sáčku želatiny Dr. Oetker (10 g) 100 j jahodové dřeně 100 g bílé čokolády 100 g mléčné čokolády.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jahodovo-šlehačkový dort
Recept na Jahodovo-šlehačkový dort: Oddělíme žloutky od bílků a elektrickým šlehačem ušleháme tuhý sníh. Všleháme 2 lžíce cukru, přidáme po jednom žloutky, dále zbytek cukru a olej. Mouku prosijeme, smícháme s práškem do pečiva a opatrně spojíme se sněhovou hmotou. Třetinu těsta odebereme, přendáme do jiné misky a vmícháme lžičku prosátého kakaa. Světlé těsto nalijeme do dortové formy vymazané sádlem a vysypané polohrubou moukou a pečeme asi 25-30 minut na 170°C. Upečený korpus necháme chvíli ve formě, pak uvolníme sponu, vyjmeme dno a přemístíme na mřížku, kde vychladne. Stejným způsobem upečeme tmavý korpus - dobu pečení přizpůsobíme menšímu množství těsta. Světlý korpus po vychladnutí prořízneme na dvě stejné poloviny, nejlépe nití. Na náplň ušleháme dotuha Rama cremefine se ztužovačem šlehačky, vanilkovým cukrem a podle chuti s pár lžícemi (1-2) krupicového cukru. Do zakysané smetany vmícháme scezený a rozmixovaný jahodový kompot nebo dřeň a přidáme našlehané Rama cremefine. Zahřejeme 100 ml vody a při šlehání do ní vsypeme oba ztužovače želatiny, podle návodu na obalu. Necháme prochladnout a spojíme s krémem. Světlý korpus pomažeme jahodovou směsí, přiklopíme tmavým korpusem, opět navrstvíme jahodovou náplň, dále světlý korpus a poslední vrstvu šlehačky. Směsí pomažeme rovněž boky dortu a rovnoměrně je poklademe směsí hoblinek bílé a mléčné čokolády. Uložíme do ledničky a připravíme vrchní vrstvu želatinové polevy. Do 100 ml vody nasypeme 10 g želatiny necháme 10 minut stát. Poté zahříváme na plotýnce, ovšem nesmíme vařit, pouze zahřívat a stále míchat. Odstavíme, přidáme jahodovou dřeň (pokojové teploty) a ihned nalijeme na vrchní plochu dortu, kterou jsme ozdobili jahodami nebo jiným ovocem. Necháme vychladit a zdobíme šlehačkou nebo čokoládou.
Poznámka k receptu na Jahodovo-šlehačkový dort: krááásný dortík a nějak mi utekl..
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahodovo-šlehačkový dort, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 02.12.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: těsto: 5 vajec 5 lžic moučkového cukru 5 lžic polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva 1 vanilkový cukr 3 lžíce oleje 1 rovná lžička kakaa jahodová náplň: 3 Rama cremefine ke šlehání 2 ztužovače želatiny (Dr. Oetker) 1 jahodový kompot (410 g), scezený a rozmixovaný nebo 250 g mražené jahodové dřeně 3 lžíce krupicového cukru 2 zakysané smetany 1 vanilkový cukr 1 ztužovač šlehačky ---- 1/2 sáčku želatiny Dr. Oetker (10 g) 100 j jahodové dřeně 100 g bílé čokolády 100 g mléčné čokolády
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahodovo-šlehačkový dort,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahodovo-šlehačkový dort - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahodovo-šlehačkový dort
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|