|
Recept na Jahodovo - rebarborový džem
Recept na Jahodovo - rebarborový džem je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Jahodovo - rebarborový džem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
700 g omytých a očištěných jahod, 300 g očištěné rebarbory, 600 g krupicového cukru, 1 prášek do marmalád, 2 g kyseliny citronové.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jahodovo - rebarborový džem
Recept na Jahodovo - rebarborový džem: jahody a rebarboru nakrájíme na kousky, podlijeme troškou vody, přidáme asi 100 g cukru a prudce vaříme 25 minut. Přidáme prášek do marmelád smíchaný s trochou cukru, chvilku za stálého míchání povaříme, přidáme zbytek cukru a vaříme až se cukr rozpustí asi 15 minut,pořád musíme míchat,nebo se džem připálí. Nakonec přidáme kyselinu citronovou a povaříme asi 10 minut. Dáme do nahřátých sklenic, zavíčkujeme a sterilizujeme na 85 stupních asi 20 minut.
Poznámka k receptu na Jahodovo - rebarborový džem: Já každou marmeládu sterilizuji,déle vydrží.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahodovo - rebarborový džem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: kucerova45
- Datum vložení: 01.10.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: 700 g omytých a očištěných jahod, 300 g očištěné rebarbory, 600 g krupicového cukru, 1 prášek do marmalád, 2 g kyseliny citronové
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahodovo - rebarborový džem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahodovo - rebarborový džem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahodovo - rebarborový džem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|