|
Recept na Jáhlový chléb bez lepku, mléka a vajec
Recept na Jáhlový chléb bez lepku, mléka a vajec je zařazen v kategorii dietní recepty - bezlepkové.
K přípravě Jáhlový chléb bez lepku, mléka a vajec budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
480 ml vlažné vody 2 lžíce oleje 2 lžíce jablečného octa 1.5 kávové lžičky soli 1.5 kávové lžičky cukru 250 g bezlepkové mouky Jizerka 200 g jáhlové mouky 2 lžíce instantní bramborové kaše bez mléka 1 kávová lžička chlebového koření 1 lžíce mletého lněného semínka 2 rovné kávové lžičky sušeného droždí.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jáhlový chléb bez lepku, mléka a vajec
Recept na Jáhlový chléb bez lepku, mléka a vajec: Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, ocet, olej, sůl a cukr. Sypké suroviny nejdříve promícháme v misce a poté je přidáme do pekárny. Nakonec na mouku nasypeme sušené droždí. Pečeme na program Rychlý, Sprint nebo jiný krátký program (měl by trvat přibližně 2 hodiny). Po deseti minutách zkontrolujeme, jestli pekárna suroviny dobře promíchala, a případné nedokonalosti jí pomůžeme napravit. Po upečení chléb opatrně vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.
Poznámka k receptu na Jáhlový chléb bez lepku, mléka a vajec: Jáhly (loupané proso) mají vysoký obsah minerálních látek, hlavně draslíku, hořčíku, železa, zinku, fosforu a mědi. Z vitamínů jsou to především vitamíny skupiny B. Věřím, že jahelnou mouku by do chleba mohli přidat i lepkáři, zvýší tím nutriční hodnotu pečiva a chlebík zase trochu ozvláštní. Jen pozor, samotná jahelná mouka velmi špatně kyne, proto je lepší ji namíchat s dalšími druhy. Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jáhlový chléb bez lepku, mléka a vajec, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: petram
- Datum vložení: 15.02.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dietní recepty - Bezlepkové
- Suroviny: 480 ml vlažné vody 2 lžíce oleje 2 lžíce jablečného octa 1.5 kávové lžičky soli 1.5 kávové lžičky cukru 250 g bezlepkové mouky Jizerka 200 g jáhlové mouky 2 lžíce instantní bramborové kaše bez mléka 1 kávová lžička chlebového koření 1 lžíce mletého lněného semínka 2 rovné kávové lžičky sušeného droždí
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jáhlový chléb bez lepku, mléka a vajec,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jáhlový chléb bez lepku, mléka a vajec - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jáhlový chléb bez lepku, mléka a vajec
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|