|
Recept na Jablkové knedlíky s mandlemi
Recept na Jablkové knedlíky s mandlemi je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Jablkové knedlíky s mandlemi budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto: 500g jablek, 50g strouhaných mandlí, lžíce citrónové strouhané kůry, 2 žloutky, 1 vejce, 100g cukru, sůl, 50g másla, 250g hrubé mouky, 2 lžíce strouhanku Na dokončení: 1 sklenice strouhanky (asi 3 dl), cukr pískový (2 lžíce) a práškový, jablečnou šťávu, zavařeninu, citrónovou šťávu..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jablkové knedlíky s mandlemi
Recept na Jablkové knedlíky s mandlemi: Nejprve uděláme těsto. Do mísy dáme cukr, 2 žloutky přidáme jedno celé vejce, máslo a špetku soli. Trochu promícháme (základní kašička), přidáme mouku, zamícháme, přidáme strouhané mandle, 2 lžíce strouhanky, lžíci citrónové kůry a vše rádně promícháme (vznikne jakási drobenka-suchá). Nakonec přidáme na malé kostičky pokrájená jablka (zvlhčovač), a důkladně promícháme. Z vytvořeného těsta formujeme ve dlaních kulaté knedlíky o průměru asi 3 cm. Do vařící neosolené vody (cca 6 cm) vkládáme knedlíky po jednom (aby se neslepily) a zamícháme aby se nepřichytily ke dnu. Vaříme asi 6 minut. Mezitím si připravíme směs na obalení knedlíků. Do hrnce dáme dvě lžíce cukru a lehce zkaramelizujeme, přidáme sklenici strouhanky, promícháme, uděláme drobenku. Že je hotovo poznáme, když cukr zkaramelizoloval. Knedlíky vyndáme, odkapeme a obalíme v připravené cukrové strouhance. Obalené knedlíky přendáme na talíř a posypeme moučkovým cukrem. Na toto jídlo můžeme dát cokoliv dle své fantazie např. šlehačku, čerstvé jahody, posypat borůvkami, malinovou zavařeninu smícháme s jablečnou šťávou (moštem) smícháme a pokapeme citrónem a dáme ke knedlíkům.
Poznámka k receptu na Jablkové knedlíky s mandlemi: K receptu nejsou žádné komentáře.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jablkové knedlíky s mandlemi, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: www.toprecepty.cz
- Datum vložení: 18.04.2008
- Počet porcí: 11 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: Na těsto: 500g jablek, 50g strouhaných mandlí, lžíce citrónové strouhané kůry, 2 žloutky, 1 vejce, 100g cukru, sůl, 50g másla, 250g hrubé mouky, 2 lžíce strouhanku Na dokončení: 1 sklenice strouhanky (asi 3 dl), cukr pískový (2 lžíce) a práškový, jablečnou šťávu, zavařeninu, citrónovou šťávu.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jablkové knedlíky s mandlemi,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jablkové knedlíky s mandlemi - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jablkové knedlíky s mandlemi
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|