|
Recept na Italský salát po česku
Recept na Italský salát po česku je zařazen v kategorii saláty.
K přípravě Italský salát po česku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kuřecí prsa 1 kadeřavý salát zelený 1 ledový salát 1 kadeřavý salát červený 1 vanička cherry rajčátek 1 bageta (houska, trastový chléb) 80 g parmezánu vcelku Na zálivku: 1,5 dl olivového oleje červený vinný ocet balsamico 1 lžíce oregána sůl pepř 1 lžička francouzské hořčice.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Italský salát po česku
Recept na Italský salát po česku: Bagetu (housku, toastový chléb) nakrájíme na kostičky a opečeme na jedné lžíci oleje. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, posypeme grilovacím kořením, pokapeme olivovým olejem a necháme chvíli odpočinout. Na pánvi rozehřejeme olej, kuřecí prsa opečeme dozlatova a ke konci k masu přihodíme opečené krutony, aby do sebe natáhly chuť masa a koření. Salátové listy otrháme a důkladně propláchneme vodou. Aby na nich lépe ulpěla zálivka, osušíme je v odstředivé nádobce, případně v utěrce. Pak je natrháme na kousky. Rajčátka omyjeme, osušíme a přepůlíme. Z parmezánu si nožem nebo škrabkou připravíme sýrové hoblinky. Zálivku si připravíme smícháním oleje a všech předepsaných ingrediencí. Ocet a balsamico dávkujeme několikrát po troškách, podle vlastní chuti. Dresing má mít ostřejší chuť. Suché listy salátu a rajčátka pokládáme na talíř a několikrát postupně přeléváme zálivkou. Doprostřed dáme krutony, přidáme opečené kuřecí maso a na závěr ozdobíme hoblinkami parmezánu. Podáváme čerstvé, s opečeným pečivem a bylinkovým máslem.
Poznámka k receptu na Italský salát po česku: doporučuji použít originál parmezán, nebo levnější Granmoravia.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Italský salát po česku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kroupovka (Květa)
- Datum vložení: 20.06.2013
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Saláty
- Suroviny: 2 kuřecí prsa 1 kadeřavý salát zelený 1 ledový salát 1 kadeřavý salát červený 1 vanička cherry rajčátek 1 bageta (houska, trastový chléb) 80 g parmezánu vcelku Na zálivku: 1,5 dl olivového oleje červený vinný ocet balsamico 1 lžíce oregána sůl pepř 1 lžička francouzské hořčice
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na italský salát po česku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Italský salát po česku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Italský salát po česku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|