|
Recept na Hruškový koláč podľa Marielle
Recept na Hruškový koláč podľa Marielle je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Hruškový koláč podľa Marielle budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
6 väčších pevných hrušiek, 150 g hladkej múky, 120 g kryštálového cukru, 2 vajcia, 150 ml creme fraiche alebo šľahačkovej smotany, 40 g masla, 3 - 4 pl hruškovice, 3 - 4 pl panenského olivového oleja, 1 pl kypriaceho prášku, 1 vrecúško vanilkového cukru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hruškový koláč podľa Marielle
Recept na Hruškový koláč podľa Marielle: Hrušky ošúpeme, vyberieme jadrovníky a pokrájame na kúsky asi 2x2 cm. V miske roztopíme v hruškovici vanilkový cukor a naložíme do nej pokrájané hrušky. Prikryjeme a necháme 1 - 2 hodiny macerovať. Po tomto čase si pripravíme cesto: do misy nasypeme preosiatu múku s kypriacim práškom, pridáme celé vajcia, kryštálový cukor, olej, maslo, smotanu a vymiešame hladké cesto - malo by pomaly stekať z lyžice. Opatrne do cesta vmiešame hrušky aj s alkoholom, v ktorom sa macerovali. Porcelánovú alebo sklenenú (štvorcovú alebo okrúhlu s priemerom 24 cm) dobre vymastíme maslom a vlejeme do nej cesto. Pečieme pomaly pri 170°C. Rúru vopred nepredhrievame! Ešte horúci koláč vyklopíme na dosku, posypeme práškovým cukrom a keď trošku vychladne, pokrájame ho. Je mäkkučký a voňavý.
Poznámka k receptu na Hruškový koláč podľa Marielle: Vypadá skvěle
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hruškový koláč podľa Marielle, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: amalia
- Datum vložení: 30.12.2012
- Počet porcí: 10 - 12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: 6 väčších pevných hrušiek, 150 g hladkej múky, 120 g kryštálového cukru, 2 vajcia, 150 ml creme fraiche alebo šľahačkovej smotany, 40 g masla, 3 - 4 pl hruškovice, 3 - 4 pl panenského olivového oleja, 1 pl kypriaceho prášku, 1 vrecúško vanilkového cukru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hruškový koláč podľa marielle,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hruškový koláč podľa Marielle - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hruškový koláč podľa Marielle
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|