|
Recept na Hrnkové knedlíky s ostružinami
Recept na Hrnkové knedlíky s ostružinami je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Hrnkové knedlíky s ostružinami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 hrnek=200 ml 1 hrnek polohrubé mouky ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva 1 hrnek 30% smetany 1 sáček skořicového cukru ¼ hrnku jemného třtinového cukru/nebo 2 lžíce moučkového cukru 1 lžíce nastrouhané citronové kůry 1 vejce 1 hrnek ostružin mezi prsty špetičku soli dále budeme potřebovat 3 hrnky o objem 250 ml 3 igelitové svačinové sáčky do každého sáčku malé kápnutí oleje.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hrnkové knedlíky s ostružinami
Recept na Hrnkové knedlíky s ostružinami: Hlubší, širší hrnec naplníme do čtvrtiny vodou a uvedme k varu. Do každého sáčku kápneme olej, mezi dlaněmi malinko promneme a sáčky vložíme do 250ml hrnků. Vejce rozklepneme, žloutek oddělíme od bílku a z bílku vyšleháme tuhý sníh. Žloutek společně s cukry a smetanou vyšleháme do pěny. Přidáme sůl, citronovou kůru a mouku, promíchanou s práškem do pečiva. Vše promícháme, přidáme sníh a ostružiny a vše zlehka znova promícháme. Hrnky naplníme do ¾ a opatrně je vložíme do hrnce s vroucí vodou. Voda v hrnci by měla dosahovat do poloviny hrnků. Přes hrnec položíme utěrku, zakryjeme poklicí a slabým varem vaříme 35-40minut. Hotové knedlíky, které upotřebíme vyjmeme ze sáčku, necháme vychladnout a nakrájené na silnější plátky podáváme například jako zákusek. Ostatní můžeme po vychladnutí v sáčku uložit do lednice a spotřebovat následující den.
Poznámka k receptu na Hrnkové knedlíky s ostružinami: Chuťově je to něco mezi bublaninou a šlehačkovou bábovkou. Mám porouchanou troubu a manžel měl chuť na bábovku. Nevěděla jsem, jak tento experiment dopadne a protože to vyšlo, tak jsem se tady přišla s Vámi o tuto“nepečenou bábovku“podělit :-) Ke konci jsem do těsta občas píchla špejlí. V jednom hrníčku to bylo OK, ale těsto ve zbývajících dvou se ještě malinko lepilo, tak jsem to všechno nechala 40minut. Pokud by se použilo tvrdší, nebo drobnější ovoce, tak by těch 35minut určitě stačilo.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hrnkové knedlíky s ostružinami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 12.10.2014
- Počet porcí: cca 15 plátků
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: 1 hrnek=200 ml 1 hrnek polohrubé mouky ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva 1 hrnek 30% smetany 1 sáček skořicového cukru ¼ hrnku jemného třtinového cukru/nebo 2 lžíce moučkového cukru 1 lžíce nastrouhané citronové kůry 1 vejce 1 hrnek ostružin mezi prsty špetičku soli dále budeme potřebovat 3 hrnky o objem 250 ml 3 igelitové svačinové sáčky do každého sáčku malé kápnutí oleje
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hrnkové knedlíky s ostružinami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hrnkové knedlíky s ostružinami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hrnkové knedlíky s ostružinami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|