|
Recept na Hovězí na pomeranči a citronovém pepři v papiňáku
Recept na Hovězí na pomeranči a citronovém pepři v papiňáku je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí na pomeranči a citronovém pepři v papiňáku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g ořechu z hovězí kýty na marinádu 1 vrchovatá lžička koření citronový pepř(pokud nemáme,dáme slabší lžičku koření Kotanyi mlýnek“Pepř celý čtyřbarevný) 3 lžíce olivového oleje z 1 dobře umytého pomeranče nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva mikrotenový sáček dále budeme potřebovat plátek másla silný cca 2cm šťávu z 1 pomeranče 2 lžíce sojové polosladké omáčky špetku soli dvojitě přeložený alobal o rozměru 50x50cm.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí na pomeranči a citronovém pepři v papiňáku
Recept na Hovězí na pomeranči a citronovém pepři v papiňáku: V mikrotenovém sáčku si promícháme uvedené suroviny na marinádu, vložíme opláchnutý a osušený celý ořech masa a pořádně ho v marinádě obalíme. Sáček důkladně uzavřeme a dáme nejméně na 24hodin uležet do lednice. Kdykoliv budeme mít kolem lednice cestu, můžeme opatrně sáček s masem promnout. Poté maso z marinády vytáhneme a dáme na pánvici do rozehřátého másla ze všech stran prudce osmahnout. Přichystaný čtverec alobalu vložíme do hlubokého talíře, podle něj ho“vytvarujeme“a osmahnuté maso položíme na alobal(v hlubokém talíři proto, aby se nám pak maso dalo do alobalu pěkně zabalit). Na pánev do výpeku dáme zbytek marinády, co nám zbyla v sáčku. Přidáme pomerančovou šťávu, sojovou omáčku, sůl a necháme převařit. Vše nalijeme na maso a alobal opatrně zhora zabalíme do uzlíku. Do papiňáku(tlakového hrnce)položíme pařák na napařování knedlíků a přilijeme 300ml horké vody. Na něj položíme alobalový uzlík s masem, uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na mírném plameni 20minut. Po této době odstavíme z plamene a necháme pozvolna dojít. Hrnec otevřeme, uzlík nejlépe pomocí chňapky vytáhneme a rozbalíme. Postupujeme opatrně, aby nás neofoukla pára. Měkké maso vytáhneme ze šťávy, kterou si dle potřeby můžeme dochutit. Maso nakrájíme ostrým nožem na porce, přelijeme šťávou a podáváme s přílohou, kterou máme rádi.
Poznámka k receptu na Hovězí na pomeranči a citronovém pepři v papiňáku: Nejsem expert na steaky, což mě velice mrzí. Doufám,že se jednou k někomu, kdo je bezvadně umí“nasáčkuju“na ochutnávku. Protože jsem měla ale opravdu nádherný kousek masa z mladého kusu a bála jsem se,že to pokazím, tak jsem zaexperimentovala se surovinami i přípravou a nelituji. Maso bylo v lednici naložené 2dny, pomerančová kůra nezhořkla a nebylo to vůbec na škodu. Pěkně osmahnuté na másle chytilo krásnou barvičku a poté dodělané v alobalu v papiňáku bylo měkounké a na řezu slabě narůžovělé.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí na pomeranči a citronovém pepři v papiňáku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 19.04.2013
- Počet porcí: 2-3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 500 g ořechu z hovězí kýty na marinádu 1 vrchovatá lžička koření citronový pepř(pokud nemáme,dáme slabší lžičku koření Kotanyi mlýnek“Pepř celý čtyřbarevný) 3 lžíce olivového oleje z 1 dobře umytého pomeranče nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva mikrotenový sáček dále budeme potřebovat plátek másla silný cca 2cm šťávu z 1 pomeranče 2 lžíce sojové polosladké omáčky špetku soli dvojitě přeložený alobal o rozměru 50x50cm
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí na pomeranči a citronovém pepři v papiňáku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí na pomeranči a citronovém pepři v papiňáku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí na pomeranči a citronovém pepři v papiňáku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|