|
Recept na Hovězí loupaná plec na víně po italsku
Recept na Hovězí loupaná plec na víně po italsku je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí loupaná plec na víně po italsku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600-800 hovězí loupané plece 700 ml těžšího červeného vína 2 cibule 2 mrkve 1/2 celeru (nebo 2-3 stonky řapíkatého celeru) 1 kořenová petržel 1/2 neoloupané paličky česneku 3 bobkové listy kousek celé skořice 1 lžička celého hřebíčku snítka čerstvého nebo 1 lžička sušeného rozmarýnu pepř sůl hladká mouka olivový olej (extra virgn) hovězí vývar k naředění omáčky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí loupaná plec na víně po italsku
Recept na Hovězí loupaná plec na víně po italsku: Maso vcelku nasolíme a vložíme do větší mísy. Přidáme kořenovou zeleninu, nakrájenou na středně velké kusy, cibuli velmi hrubě nasekanou, celou skořici, hřebíček, celý pepř, rozmarýn a neoloupaný česnek. Zalijeme červeným vínem tak, aby vše bylo ponořené. Po minimálně dvanácti hodinách maso vyjmeme, osušíme a obalíme v hladké mouce. V kastrole rozehřejeme olivový olej a maso opečeme ze všech stran dohněda. Mezitím scedíme zeleninu z vinného nálevu a víno uchováme. K opečenému masu přidáme scezenou a okapanou zeleninu s kořením a restujeme asi 5 minut. Poté zalijeme vínem z marinády, vyjmeme česnek a skořici a uvedeme k varu. Teplotu snížíme na minimum, přiklopíme pokličkou a za průběžného hlídání dusíme 2,5-3 hodiny. Měkké maso vyjmeme a krájíme na plátky. Ostatní suroviny propasírujeme, případně ještě rozmixujeme, naředíme silným vývarem a dochutíme solí, pepřem a cukrem. Výslednou omáčku můžeme zjemnit silným plátkem másla.
Poznámka k receptu na Hovězí loupaná plec na víně po italsku: Zdroj: S Italem v kuchyni, mírně upraveno
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí loupaná plec na víně po italsku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 01.04.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 600-800 hovězí loupané plece 700 ml těžšího červeného vína 2 cibule 2 mrkve 1/2 celeru (nebo 2-3 stonky řapíkatého celeru) 1 kořenová petržel 1/2 neoloupané paličky česneku 3 bobkové listy kousek celé skořice 1 lžička celého hřebíčku snítka čerstvého nebo 1 lžička sušeného rozmarýnu pepř sůl hladká mouka olivový olej (extra virgn) hovězí vývar k naředění omáčky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí loupaná plec na víně po italsku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí loupaná plec na víně po italsku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí loupaná plec na víně po italsku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|