|
Recept na Grilované kuře bez grilu
Recept na Grilované kuře bez grilu je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Grilované kuře bez grilu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 celé kuře-já používám chlazené 1200g 1 PL oleje 1 PL soli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Grilované kuře bez grilu
Recept na Grilované kuře bez grilu: Zapneme si troubu na nejvyšší stupeň a necháme rozehřát. Kuře si důkladně opláchneme, osušíme, uvnitř trochu osolíme, na hřbet kuřete nalijeme polévkovou lžíci oleje, rukama po celém kuřeti rozetřeme a posypeme zbytkem soli. Do kastrolu o průměru nejméně 25cm, který se hodí i na pečení v troubě, nebo pekáčku nalijeme 1 dcl vody, na to položíme nerezovou dírovanou podložkou(mřížku) pod hrnec,(viz foto) na podložku dáme kuře, vložíme do předehřáté trouby a na ¾ výkon pečeme podle velikosti kuřete 60-80 minut. Kuře během pečení neotáčíme, ani nepoléváme, jen kontrolujeme, aby v kastrolu nebo pekáčku během pečení bylo stále alespoň na dně malinko tekutiny. Po hodině můžeme do kuřecího stehýnka píchnout špejlí, pokud nám pěkně projde masem a po vpichu nevytéká růžová tekutina, máme upečeno.
Poznámka k receptu na Grilované kuře bez grilu: Pokud nechceme jako přílohu pečivo nebo bramborový salát, který se také velice dobře hodí, můžeme na dno kastrolu nebo pekáčku dát pár na čtvrtiny rozkrojených brambor, které trošku osolíme a posypeme kmínem. Kuře opravdu chutná jako grilované. Ráda dělávám i "Kuře na soli", které je zde v rcp také uvedeno, jen tam se mi nelíbilo, že vlastně veškerá sůl jde vniveč. Jednou jsem si ji zkusila uschovat v lednici, ale brzo žlukne. Takto upravené chutná vlastně stejně a soli potřebujeme jen polévkovou lžíci.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Grilované kuře bez grilu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 10.12.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 1 celé kuře-já používám chlazené 1200g 1 PL oleje 1 PL soli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na grilované kuře bez grilu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Grilované kuře bez grilu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Grilované kuře bez grilu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|