|
Recept na Džem ze šťávy rakytníku
Recept na Džem ze šťávy rakytníku je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Džem ze šťávy rakytníku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kg rakytníku 2 kg cukru krupice 2 balíčky Dr.Oetker 2:1.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Džem ze šťávy rakytníku
Recept na Džem ze šťávy rakytníku: Příprava rakytníku: Ostříhané větvičky s plody uložit do mrazáku. Když jsou plody zmrzlé obereme je od větviček a necháme v míse rozmrznout. Další den: Rozmrazené plody propláchneme studenou vodou (odstraníme drobné větvičky, lístky apod.). Plody umeleme v mašince na ovoce. Vylisovaná semena, slupky a jiné zbytky sušíme k dalšímu případnému využití. Šťávu z plodů přivedeme k varu, přidáme cukr a Dr.Oetker 2:1. Rakytník je velmi kyselý, proto vůbec nebude vadit, když se přidá více než 1:1 cukru. Provedeme zkoušku na talířek, dále pomocí trychtýře přelijeme do zavařovacích sklenek. Sklenky na 5 minut otočíme dnem vzhůru, potom otočíme zpět a přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme vychladnout. Rakytníkový džem je také vynikající v horkém černém čaji. Přeji dobrou chuť !
Poznámka k receptu na Džem ze šťávy rakytníku: To je opravdu paráda. Jen nyní už rakytník neseženu, ale příští rok udělám. Jsem z toho nadšený. kdybych mohl dal bych více bodů. Nejde to. Tak aspoň + bodík 4 Jsem schopný i koupit sazenku a na zahradě zasadit, tak mne to nadchlo.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Džem ze šťávy rakytníku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Herbateka
- Datum vložení: 07.04.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: 2 kg rakytníku 2 kg cukru krupice 2 balíčky Dr.Oetker 2:1
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na džem ze šťávy rakytníku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Džem ze šťávy rakytníku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Džem ze šťávy rakytníku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|