|
Recept na džem, marmeláda
Recept na džem, marmeláda je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě džem, marmeláda budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg jakéhokoliv čerstvého ovoce 500g cukr 1 Gelfix extra 2:1 1 lžička kyseliny citronové.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na džem, marmeláda
Recept na džem, marmeláda: Omyté, vypeckované, ovoce (jakékoliv:meruňky, jahody, borůvky, angrešt, rybíz, třešně) dáme do formy pekárny dáváme malé kousky - podle druhu, tedy aspoň pokrájíme na půlky. Rybíz, angrešt apod. rozmixujeme a propasírujeme. přidáme Gelfix, cukr, kyselinu citronovou. Vždy se řídíme návodem na sáčku - poměr ovoce a cukru! spustíme program Džem / Marmeláda. Po ukončení programu ihned formu vyjmeme a lijeme do čistých sklenic, ale NEPLNÍME až po okraj (můžeme zalít 1 zátkou rumu), které ihned uzavřeme a otočíme aspoň na 10 minut na víčko, aby se chytlo. Pak otočíme, po úplném vychladnutí uložíme do chladna. pokud nechceme v džemu kousky ovoce může jej ihned po ukončení programu dát do mixeru.
Poznámka k receptu na džem, marmeláda: Iveta: Tak kde máš ten rozdíl dnes?? EU TO VYŘEŠILA za všechny, kteří se dohadovali,co je co
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu džem, marmeláda, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: katenka (Kateřina)
- Datum vložení: 10.09.2011
- Počet porcí: Z 1 kg ovoce asi 375 ml skleniček.
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 1 kg jakéhokoliv čerstvého ovoce 500g cukr 1 Gelfix extra 2:1 1 lžička kyseliny citronové
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na džem, marmeláda,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na džem, marmeláda - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď džem, marmeláda
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|