|
Recept na Dyňanka ( dziňanka ) nebo zrozumitelně tykvová polévka
Recept na Dyňanka ( dziňanka ) nebo zrozumitelně tykvová polévka je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Dyňanka ( dziňanka ) nebo zrozumitelně tykvová polévka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g tekvice ( tykev ), 1 cibuľa, olej, 250 ml sladkej smotany, 1 lyžica hladkej múky, soľ, olej, kôpor tarhoňa alebo ryža.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dyňanka ( dziňanka ) nebo zrozumitelně tykvová polévka
Recept na Dyňanka ( dziňanka ) nebo zrozumitelně tykvová polévka: Tekvicu ošúpeme, očistíme od jadierok a nastrúhame na špeciálnom strúhadle ( robí dlhé a hrubé rezance ). Na troche oleja orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme nastrúhanú tekvicu, osolíme a podlejeme vodou. Dusíme 5 min. Múku rozhabarkujeme v smotane a vlejeme do tekvice. Dolejeme mliekom na potrebnú hustotu a povaríme asi 10 minút. Podľa chuti dosolíme a vsypeme nasekaný kôpor. Ihneď odstavíme z ohňa. Tarhoňu alebo ryžu do polievky uvaríme zvlášť. Polievku podávame s uvarenou tarhoňou alebo ryžou.
Poznámka k receptu na Dyňanka ( dziňanka ) nebo zrozumitelně tykvová polévka: Na túto polievku sa používa výhradne tekvica ( tykev ), nie cuketa ani iná dyňa. Tekvicové "rezance" musia ostať chrumkavé, nesmú byť rozvarené. Je to polievka, ktorá sa u nás na východe varí často a podľa toho, kde ju varia, sa jej hovorí buď dyňanka ( u nás na Šariši ) alebo dziňanka ( ďalej na východ ).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dyňanka ( dziňanka ) nebo zrozumitelně tykvová polévka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 25.12.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 500 g tekvice ( tykev ), 1 cibuľa, olej, 250 ml sladkej smotany, 1 lyžica hladkej múky, soľ, olej, kôpor tarhoňa alebo ryža
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dyňanka ( dziňanka ) nebo zrozumitelně tykvová polévka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dyňanka ( dziňanka ) nebo zrozumitelně tykvová polévka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dyňanka ( dziňanka ) nebo zrozumitelně tykvová polévka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|