|
Recept na Dort srdíčko s jahodovým krémem
Recept na Dort srdíčko s jahodovým krémem je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Dort srdíčko s jahodovým krémem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Dort vzhledově nic moc, růžičky jsou tentokrát koupené, ale ten krém stojí za to vyzkoušet, pokud ještě neznáte!!! Korpus: 200g cukru, 4 vejce, 100g mléka, 100g oleje, 290 g pol. mouky, 1/2 kypř. prášku, citr. kůra, vanilk. cukr Ušleháme celá vejce s cukrem do opravdu husté pěny, postupně přidáme ostatní suroviny. Piškot je moc dobrý a opravdu nadýchaný... Těsto na mramorový dort je od paní Dáši z mimibazaru, je tam velmi oblíbený a snad se na mě nebude zlobit, když ho sem dám: Do formy 23 cm:250g hladké mouky, 1prášek do pečiva (necelý), 4 vejce, 240g cukru moučka, 150ml oleje, 100ml vroucí vody, kakao Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru ( 120g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej,vodu a mouku zamíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem. Do vymazané a vysypané formy střídavě klademe těsto po lžících. Dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Nemícháme!!! Tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení jakési vrstvy či proužky. Pečeme ve vyhřáté troubě na střední teplotu. Pozor, těsto má někdy tendenci udělat uprostřed boule, po upečení dort hned vyklopte, tím se to srovná... Těsto je naše oblíbené, je takové mechové, moc dobré...;) Pečeme-li jen světlou variantu, POZOR!!! Bez kakaa je těsto lehčí a musíme ubrat i množství prášku do pečiva, aby dort v troubě nevyskočil a pak nesplaskl....
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dort srdíčko s jahodovým krémem
Recept na Dort srdíčko s jahodovým krémem: Jahodový krém: 500g čerstvých, nebo mražených povolených jahod, 1 vanilkový pudinkový prášek. 1 máslo, cukr moučka dle chuti Jahody rozmixujeme, dáme nejlépe do hrnce na mléko a přidáme vanilkový prášek - uvařime pudink, který necháme vychladnout. Pak utřeme máslo s cukrem a postupně přidáváme vychladlý pudink. ( krém můžeme odlehčit tvarohem z papíru - asi se s ním nebude tak pěkně zdobit, jako jen s máslovým krémem)
Poznámka k receptu na Dort srdíčko s jahodovým krémem: Vyzkoušela jsem recept na "mramorový" korpus a musím říct, že byl naprosto vynikající! Krém jsem udělala klasický máslový s pudinkem, jednu vrstvu jsem promazala domácí jahodovou marmeládou a vršek ozdobila jahodami, mandarinkami a ovocným želé. Dort jsem pekla ségře k narozeninám a všem opravdu moc chutnal! Korpus budu určitě dělat často!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort srdíčko s jahodovým krémem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: janaka (Jana)
- Datum vložení: 08.10.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Dort vzhledově nic moc, růžičky jsou tentokrát koupené, ale ten krém stojí za to vyzkoušet, pokud ještě neznáte!!! Korpus: 200g cukru, 4 vejce, 100g mléka, 100g oleje, 290 g pol. mouky, 1/2 kypř. prášku, citr. kůra, vanilk. cukr Ušleháme celá vejce s cukrem do opravdu husté pěny, postupně přidáme ostatní suroviny. Piškot je moc dobrý a opravdu nadýchaný... Těsto na mramorový dort je od paní Dáši z mimibazaru, je tam velmi oblíbený a snad se na mě nebude zlobit, když ho sem dám: Do formy 23 cm:250g hladké mouky, 1prášek do pečiva (necelý), 4 vejce, 240g cukru moučka, 150ml oleje, 100ml vroucí vody, kakao Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru ( 120g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej,vodu a mouku zamíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem. Do vymazané a vysypané formy střídavě klademe těsto po lžících. Dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Nemícháme!!! Tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení jakési vrstvy či proužky. Pečeme ve vyhřáté troubě na střední teplotu. Pozor, těsto má někdy tendenci udělat uprostřed boule, po upečení dort hned vyklopte, tím se to srovná... Těsto je naše oblíbené, je takové mechové, moc dobré...;) Pečeme-li jen světlou variantu, POZOR!!! Bez kakaa je těsto lehčí a musíme ubrat i množství prášku do pečiva, aby dort v troubě nevyskočil a pak nesplaskl...
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort srdíčko s jahodovým krémem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort srdíčko s jahodovým krémem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort srdíčko s jahodovým krémem
|
|
|
|
|