|
Recept na Dort PRASÁTKA V BAHNĚ (nepečený korpus)
Recept na Dort PRASÁTKA V BAHNĚ (nepečený korpus) je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Dort PRASÁTKA V BAHNĚ (nepečený korpus) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
TĚSTO + KRÉM: - 33Og moučkového cukru - 3 kostky (750g) másla - 12 žloutků - 3 pytlíčky (300g) kakaa - 6 malých skleniček vody - 2 velké balíčky (500g) piškotů MODELOVACÍ HMOTA: - 50ml vody - 23g másla - 50g hladké mouky - 233g moučkového cukru - potravinářské barvivo: růžové, černé mandlové aroma OSTATNÍ: - 2 velké balení tyčinek (40ks) DUPLO.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dort PRASÁTKA V BAHNĚ (nepečený korpus)
Recept na Dort PRASÁTKA V BAHNĚ (nepečený korpus): TĚSTO + KRÉM: Cukr, máslo a žloutky rozšleháme. Když vznikne směs bez hrudek krémové konzistence, začneme po lžičkách přidávat kakao které jsme smíchali s vodou a nechali v hrci přivést k varu. Když je vše pořádně zamícháné, je hotovo. Nyní odebereme cca 1/3 krému, do 2/3 nasypeme piškoty a důkladně to zamícháme (všechny piškoty musí být obalené krémem). Takto připravené "těsto" vylijeme do klasické kulaté dortové formy, kterou jsme vyložili igelitem a pořádně to uhladíme. Korpus dáme do lednice na cca 2 hodiny dokud úplně neztuhne. Zatím si připravíme modelovací hmotu a vymodelujeme z ní prasátka. MODELOVACÍ HMOTA: Vodu a máslo dáme do hrnce a přivedeme k varu. Když se začne voda s máslem vařit, přidáme rychle mouku. Tuto hmotu mícháme dokud nevznikne těsto. Do studeného těsta pak zaděláme všechen cukr a na závěr přidáme mandlové aroma a barvivo. Když je dort ztuhlý vyndáme ho z dortové formy, sundáme igelit a položíme ho na talíř, na kterém ho budeme servírovat. Pomocí odebraného krému potřeme kraje dortu a přilepíme po obvodě tyčinky duplo (můžeme použít i kitkat). Kolem dortu zavážeme nějaký provázek aby jsme tyčinky zajistili a začneme krémem uhlazovat vršek dortu. Když dostaneme rovnou "hladinu" přidáme vymodelovaná prasátka a např. pomocí nože vytvoříme vlnky. Takto hotový dort vložíme ještě na chvíli do ledničky aby krém ztuhl a tyčinky nepadaly, provázek pak můžeme v klidu sundat a dort servírovat. Hodně štěstí! :)
Poznámka k receptu na Dort PRASÁTKA V BAHNĚ (nepečený korpus): Korpus je hodně kakaový a dost zasytí, proto doporučuji servírovat po malých kouscích např. se šlehačkou. :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort PRASÁTKA V BAHNĚ (nepečený korpus), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bartlice (Tereza Bartlová)
- Datum vložení: 20.05.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: TĚSTO + KRÉM: - 33Og moučkového cukru - 3 kostky (750g) másla - 12 žloutků - 3 pytlíčky (300g) kakaa - 6 malých skleniček vody - 2 velké balíčky (500g) piškotů MODELOVACÍ HMOTA: - 50ml vody - 23g másla - 50g hladké mouky - 233g moučkového cukru - potravinářské barvivo: růžové, černé mandlové aroma OSTATNÍ: - 2 velké balení tyčinek (40ks) DUPLO
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort prasÁtka v bahnĚ (nepečený korpus),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort PRASÁTKA V BAHNĚ (nepečený korpus) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort PRASÁTKA V BAHNĚ (nepečený korpus)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|