|
Recept na Dort Květináč
Recept na Dort Květináč je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Dort Květináč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Polohrubá mouka, moučkový cukr, vejce, horká voda, kypřící prášek do pečiva, kakao, marmeláda, máslo, smetana, vaječný likér nebo rum, může být i cukrářské aroma, čokoládová poleva tmavá, čokoládová poleva světlá, umělé hvěty a listy na ozdobu..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dort Květináč
Recept na Dort Květináč: Základní recept na KORPUS (kulatá forma o průměru 21 cm): 150 g polohrubé mouky, 140 g moučkového cukru, 4 vejce, 4 lžíce horké vody, 1/2 sáčku kypřícího prášku. Pokud je forma větší, musíme použít surovin více, na menší zase méně. Do mísy nasypeme větší část cukru, přidáme žloutky a horkou vodu a šleháme elektrickým šlehačem na hustou bílou hmotu. Z bílků ušleháme pevný sníh a do něj po částech zašleháme zbylý cukr. Sníh pak lehce vmícháme do žloutkové hmoty plochou vařečkou. Nakonec do těsta lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do květináče z pálené hlíny, kterí si nejdřív zevnitř vyložíme alobalem a pak klasicky vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Pokud chceme mít dort tmavý, pak do hnědého korpusu ještě přidáme kakao na pečení - nejlépe holandského typu. Těsta samozřejmě uděláme tolik, kolik je potřeba podle velikosti květináče. Krém: 200 g másla, 150 moučkového cukru, 1 lžíce smetany, podle chuti aroma nebo rum nebo vaječný likér). Máslo nastrouháme na hrubém struhadle nebo prsty rozmělníme do mísy, jakmile je dostatečně měkké, vyšleháme ho s cukrem - nejlépe elektrickým šlehačem. Šleháme tak dlouho, dokud nevznikne hladký krém. Na závěr vešleháme smetanu, aroma nebo likér. Krém rozdělíme na dvě části a do hnědého krému přidáme kakao. Dáme tak na 30 min. do lednice aby částečně ztuhnul. Krému musíme udělat samozřejmě tolik, aby ho bylo dost na celý dort - tato dávka většinou vystačí na jeden dort o průměru kolem 20-ti cm. POSTUP: po upečení vyjmeme dort z květináče, odstraníme alobal a necháme vychladnout. Květináč rozřízneme natřikrát, všechny části pokropíme rumem. Jeden díl naplníme světlým krémem, druhý tmavým a třetí marmeládou. Rozpustíme polevu a celý dort zhora polejeme tmavou čokoládou, po všech stranách, aby to vypadalo jako glazura. Světlou polevou pak polejeme jen horní díl a na některých místech necháme ztéct i na boky květináče. Nakonec dozdobíme květy a listy.
Poznámka k receptu na Dort Květináč: je to dobrý nápad... frajeřinka by to byla, kdyby květy byly z marcipánu
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort Květináč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eivlys (Sylvie)
- Datum vložení: 07.04.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Polohrubá mouka, moučkový cukr, vejce, horká voda, kypřící prášek do pečiva, kakao, marmeláda, máslo, smetana, vaječný likér nebo rum, může být i cukrářské aroma, čokoládová poleva tmavá, čokoládová poleva světlá, umělé hvěty a listy na ozdobu.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort květináč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort Květináč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort Květináč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|