RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dort Květináč

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dort Květináč, recepty Dort Květináč, Dort, Květináč


Recept na Dort Květináč

Recept na Dort Květináč je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Dort Květináč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Polohrubá mouka, moučkový cukr, vejce, horká voda, kypřící prášek do pečiva, kakao, marmeláda, máslo, smetana, vaječný likér nebo rum, může být i cukrářské aroma, čokoládová poleva tmavá, čokoládová poleva světlá, umělé hvěty a listy na ozdobu..

Dort Květináč
Zvětšit obrázek

Recept na Dort Květináč

Recept na Dort Květináč:
Základní recept na KORPUS (kulatá forma o průměru 21 cm): 150 g polohrubé mouky, 140 g moučkového cukru, 4 vejce, 4 lžíce horké vody, 1/2 sáčku kypřícího prášku. Pokud je forma větší, musíme použít surovin více, na menší zase méně. Do mísy nasypeme větší část cukru, přidáme žloutky a horkou vodu a šleháme elektrickým šlehačem na hustou bílou hmotu. Z bílků ušleháme pevný sníh a do něj po částech zašleháme zbylý cukr. Sníh pak lehce vmícháme do žloutkové hmoty plochou vařečkou. Nakonec do těsta lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do květináče z pálené hlíny, kterí si nejdřív zevnitř vyložíme alobalem a pak klasicky vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Pokud chceme mít dort tmavý, pak do hnědého korpusu ještě přidáme kakao na pečení - nejlépe holandského typu. Těsta samozřejmě uděláme tolik, kolik je potřeba podle velikosti květináče. Krém: 200 g másla, 150 moučkového cukru, 1 lžíce smetany, podle chuti aroma nebo rum nebo vaječný likér). Máslo nastrouháme na hrubém struhadle nebo prsty rozmělníme do mísy, jakmile je dostatečně měkké, vyšleháme ho s cukrem - nejlépe elektrickým šlehačem. Šleháme tak dlouho, dokud nevznikne hladký krém. Na závěr vešleháme smetanu, aroma nebo likér. Krém rozdělíme na dvě části a do hnědého krému přidáme kakao. Dáme tak na 30 min. do lednice aby částečně ztuhnul. Krému musíme udělat samozřejmě tolik, aby ho bylo dost na celý dort - tato dávka většinou vystačí na jeden dort o průměru kolem 20-ti cm. POSTUP: po upečení vyjmeme dort z květináče, odstraníme alobal a necháme vychladnout. Květináč rozřízneme natřikrát, všechny části pokropíme rumem. Jeden díl naplníme světlým krémem, druhý tmavým a třetí marmeládou. Rozpustíme polevu a celý dort zhora polejeme tmavou čokoládou, po všech stranách, aby to vypadalo jako glazura. Světlou polevou pak polejeme jen horní díl a na některých místech necháme ztéct i na boky květináče. Nakonec dozdobíme květy a listy.

Poznámka k receptu na Dort Květináč:
je to dobrý nápad... frajeřinka by to byla, kdyby květy byly z marcipánu

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort Květináč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Eivlys (Sylvie)
  • Datum vložení: 07.04.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: Polohrubá mouka, moučkový cukr, vejce, horká voda, kypřící prášek do pečiva, kakao, marmeláda, máslo, smetana, vaječný likér nebo rum, může být i cukrářské aroma, čokoládová poleva tmavá, čokoládová poleva světlá, umělé hvěty a listy na ozdobu.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort květináč, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort Květináč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort Květináč

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist