Recept na Dort JAGERMEISTER
Recept na Dort JAGERMEISTER je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Dort JAGERMEISTER budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
KORPUS: - 100ml oleje - 100g moučkového cukru - 2 vejce - 1 lžíce rumu - 180g polohrubé mouky - 1 prášek do pečiva - 125ml mléka KRÉM: - 1 kostka (250g) másla - 1 čokoládový pudink - 1 vanilkový cukr - 500ml mléka - 2 žloutky - 1 mléčná čokoláda OSTATNÍ: - banány (2ks) - bílkový krém (vyšlehané bílky s moučkovým cukrem do správné konzistence) - potahovací hmota Smartflex Velvet - potravinářská barviva.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dort JAGERMEISTER
Recept na Dort JAGERMEISTER: KORPUS: Žloutky oddělíme od bílků. Cukr, olej a žloutky ušleháme. Po chvilce přidáme rum a zamícháme. Poté přidáme mléko a mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. A nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Takto připravené těsto vlijeme do tukem vymazané a kokosem vysypané formy. KRÉM: Pudink připravíme podle návodu na obalu, jen do mléka zamícháme vanilkový cukr místo moučkového. Když pudink začne houstnout, nasypeme do něj na kousky nakrájenou mléčnou čokoládu. Vychladlý pudink pak po lžících vmícháme do vyšlehaného másla se žloutky. Korpus rozřízneme v půli a pomažeme krémem, na krém naskládáme nakrájené kousky banánů, znovu potřeme krémem a přiklopíme. Celý dort pak pomažeme máslovým krémem a zahladíme tak nedokonalosti. Z fondánu si vyválíme cca 3mm tlustou placku potřebných rozměrů a dort jím potáhneme. Z fondánu obarveného na oranžovo pak vykrájíme podle z papíru vytvořených šablon nápis a vytvoříme pruhy. Všechno pak přilepíme na dort těsně po natření černým potravinářským barvivem. Obrázek jelena vytvoříme bílkovým krémem obarvenýcm na oranžovo pomocí zdobičky a šablony, až černá barva zaschne.
Poznámka k receptu na Dort JAGERMEISTER: http://www.varenihrou.cz/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort JAGERMEISTER, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bartlice (Tereza Bartlová)
- Datum vložení: 10.10.2014
- Počet porcí: cca 10
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: KORPUS: - 100ml oleje - 100g moučkového cukru - 2 vejce - 1 lžíce rumu - 180g polohrubé mouky - 1 prášek do pečiva - 125ml mléka KRÉM: - 1 kostka (250g) másla - 1 čokoládový pudink - 1 vanilkový cukr - 500ml mléka - 2 žloutky - 1 mléčná čokoláda OSTATNÍ: - banány (2ks) - bílkový krém (vyšlehané bílky s moučkovým cukrem do správné konzistence) - potahovací hmota Smartflex Velvet - potravinářská barviva
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort jagermeister,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort JAGERMEISTER - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort JAGERMEISTER
|
|