RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Domací tofu podle Vegetariánské kuchařky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Domací tofu podle Vegetariánské kuchařky, recepty Domací tofu podle Vegetariánské kuchařky, Domací, tofu, podle, Vegetariánské, kuchařky


Recept na Domací tofu podle Vegetariánské kuchařky

Recept na Domací tofu podle Vegetariánské kuchařky je zařazen v kategorii ostatní. K přípravě Domací tofu podle Vegetariánské kuchařky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
300 ml suchych bobu, voda na namoceni, 2 litry na vareni, na syridlo: 75 ml citronove stavy nebo vinneho (prip.jablecneho) octa a 200 ml teple vody.

Domací tofu podle Vegetariánské kuchařky
Zvětšit obrázek

Recept na Domací tofu podle Vegetariánské kuchařky

Recept na Domací tofu podle Vegetariánské kuchařky:
1. Sojove boby nechame 10-12 hodin nabobtnat pri pokojove teplote, pote slijeme vodu a boby proplachneme. 2. Boby rozmixujeme za postupneho pridavani trocha vody tak, aby se nam vytvorila hladka kase. 3. Ve velkem hrnci uvedeme do varu 2 litry vody a pote vlijeme sojovou kasi. Behem varu neustale michame hmotu ode dna a kdyz se zacne tvorit pena, stahneme z ohne a nechame zakryte poklickou 5-10 minut stat. Pote znovu uvedeme za staleho michani do varu. 4. Pres vetsi sito dame latku a polozime na dalsi hrnec. Sojovou hmotu procedime, latku zatocima a vymackame vsechno mleko. To pak za staleho michani uvedeme do varu a nechame na slabem plameni povarit cca 5 minut. 5. Vinny (jablecny) ocet nebo citronovou stavu rozpustime ve 2 dl teple vody (vznikne syridlo). Hrnec se sojovym mlekem stahneme z plotny, rychle zamichame u dna na kazdou stranu petkrat a pak pomalu vlijeme tretinu syridla. Vareckou opet promichame petkrat na kazdou stranu a opatrne, po cele plose, rozlijeme dalsi tretinu syridla. Prikryjeme poklickou a nechame stat a srazet se asi 5 minut. 6. Do hrnce dame velky cednik tak, aby u dna pridrzel srazeninu, a naberackou odebereme vetsinu tekutiny. 7. Mensi cednik dame pres misu, rozprostreme pres nej cistou latku, srazeninu vylovime pomoci dirkovane naberacky a dame ji do latky. Tu pak stahneme do uzlicku a hmotu vymackame. Pres tofu polozime plochou nadobu a zatizime ji (napr. zavrenou sklenici s vodou). Tofu lisujeme asi 5 minut, pak latku rozvineme a znovu stocime do uzliku. Tofu lisujeme 20-60 minut (cim dele se syr lisuje, tim ma pevnejsi konzistenci. 8. Pote vlozime tofu pomoci naberacky do velke nadoby s vodou a nechame jej tam zhruba 10 minut. 9. Tofu skladujeme ve sklenici s vodou v chladnicce a vodu obcas vymenime. Takto nam v lednicce vydrzi 7-10 dni.

Poznámka k receptu na Domací tofu podle Vegetariánské kuchařky:
Pokud pouzijeme 3.5 l kupovaneho sojoveho nebo bezneho mleka, postupujeme od bodu 5. Syr z kravskeho mleka se nazyva "panir" a je bezny v indicke kuchyni. Foto hotoveho tofu dodam pozdeji - zatim se lisuje :)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domací tofu podle Vegetariánské kuchařky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Lucasinka (Lucie Kubikova)
  • Datum vložení: 15.08.2010
  • Počet porcí: 2-3 kusy na osobu
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ostatní
  • Suroviny: 300 ml suchych bobu, voda na namoceni, 2 litry na vareni, na syridlo: 75 ml citronove stavy nebo vinneho (prip.jablecneho) octa a 200 ml teple vody
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domací tofu podle vegetariánské kuchařky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domací tofu podle Vegetariánské kuchařky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domací tofu podle Vegetariánské kuchařky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist