|
Recept na Cukrářské jablečné řezy
Recept na Cukrářské jablečné řezy je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Cukrářské jablečné řezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
TĚSTO : 1 ks vejce, 8 lžic vlažného mléka, 250 g Hery , 1 prášek do pečiva nebo 1/2 kostky živ. kvasnic, 500 g polohrubé mouky, kůra z 1/2 citrónu + šťáva, šp. soli, vrchovatá lžíce cukru. NÁPŇ : 1/ strouhaná jablka s rozinkami, ořechy, skořicí a cukrem. 2/ jakákoliv jiná - tvaroh, povidla, mák apod. Trochu práškového cukru na posypání, kousek másla..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Cukrářské jablečné řezy
Recept na Cukrářské jablečné řezy: Ze surovin na těsto rukama vypracujeme těsto, které necháme v chladu 1/2 hod. odpočinout. Pak ho rozdělíme na dvě části a vyválíme dvě placky na velikost plechu. Prvou placku dáme na vymazaný plech /neb peč. papír/ a na ni rozprostřeme NASTROUHANÁ jablka, připravená podle chuti s rozinkami, ořechy a posypeme skořicí s cukrem, podle kyselosti jablek. Překryjeme druhou plackou a dobře z boků zamačkáme /jablka by tekla/, párkrát propíchneme špejlí a pečeme ve předehřáté troubě na 180°C do růžova, podle trouby. Ještě horké potřem máslem a pocukrujeme práškovým cukrem.
Poznámka k receptu na Cukrářské jablečné řezy: Je to rychlý řez, téměř na počkání, u kterého se využijí jablka, když už nás nebaví štrúdl a nebo z jablek uložených a nastrouhaných - padaných během roku. Jablka strouhaná vcelku, nedozrálá a na jídlo se nehodící, ale i jablka uskadněná a přebíraná v průběhu uskladnění s vadami. S těstem je nutné pracovat rychle. Dost tuku jej dělá křehkým /ale tím i chutným/ a pak by se rádo trhalo. Kdo má cukrovku, nemusí sladit a využije pouze sladkost ovoce.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Cukrářské jablečné řezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Celý plech
- Datum vložení: 17.01.2011
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: TĚSTO : 1 ks vejce, 8 lžic vlažného mléka, 250 g Hery , 1 prášek do pečiva nebo 1/2 kostky živ. kvasnic, 500 g polohrubé mouky, kůra z 1/2 citrónu + šťáva, šp. soli, vrchovatá lžíce cukru. NÁPŇ : 1/ strouhaná jablka s rozinkami, ořechy, skořicí a cukrem. 2/ jakákoliv jiná - tvaroh, povidla, mák apod. Trochu práškového cukru na posypání, kousek másla.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na cukrářské jablečné řezy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Cukrářské jablečné řezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Cukrářské jablečné řezy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|