|
Recept na Čokoládové mille-feuille
Recept na Čokoládové mille-feuille je zařazen v kategorii moučníky - drobné pečivo.
K přípravě Čokoládové mille-feuille budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g listového těsta a hladkou mouku na podsypání na krém: 2 malé šálky mléka, 3/4 malého šálku cukru krupice, 2 velké lžíce kakaa, 1 lžičku vanilkového aroma, 1 malý šálek kukuřičného škrobu a 50 g másla Na polevu a zdobení: 2 lžíce moučkového cukru, 1 lžíci pomerančové šťávy a kousek nastrouhané čokolády na posypání..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čokoládové mille-feuille
Recept na Čokoládové mille-feuille: Těsto rozválíme na plát silný asi 2 mm a vykrájíme z něho kulatou formičkou kolečka, která klademe vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem, potřeme vodou a dáme na 12 minut péct dozlatova do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Mezitím si připravíme krém. V kastrůlku smícháme polovinu mléka, cukr a vanilkové aroma, a nakonec přes sítko prosejeme kakao. Druhou polovinu mléka smícháme s prosátým škrobem a důkladně vymícháme do hladka, aby se nevytvořily hrudky. Potom směs vmícháme do teplého (ne vroucího) kakaového mléka, za stálého míchání asi 2 minuty povaříme a pak odstavíme z plotny. Nakonec do chladnoucího krému vmícháme kousek másla, aby zůstal vláčný, a necháme vychladnout. Upečená kolečka vrstvíme na sebe, na jeden kousek dezertu je potřeba tří koleček s dvěma mezivrstvami krému. Vršek ještě potřeme trochou polevy (smícháním cukru a pomerančové šťávy) a posypeme nastrouhanou čokoládou.
Poznámka k receptu na Čokoládové mille-feuille: Jitkas:jo už jsem v obraze, no jo, mě ty cizí názvy moc do hlavy nelezou
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čokoládové mille-feuille, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kamili (Kamila Říhová)
- Datum vložení: 22.03.2013
- Počet porcí: 30
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Drobné pečivo
- Suroviny: 300 g listového těsta a hladkou mouku na podsypání na krém: 2 malé šálky mléka, 3/4 malého šálku cukru krupice, 2 velké lžíce kakaa, 1 lžičku vanilkového aroma, 1 malý šálek kukuřičného škrobu a 50 g másla Na polevu a zdobení: 2 lžíce moučkového cukru, 1 lžíci pomerančové šťávy a kousek nastrouhané čokolády na posypání.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čokoládové mille-feuille,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čokoládové mille-feuille - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čokoládové mille-feuille
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|