|
Recept na "Čokoládové lístky"
Recept na "Čokoládové lístky" je zařazen v kategorii zdobení.
K přípravě "Čokoládové lístky" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
hořká čokoláda (s vysokým množstvím kakaa) mléčná čokoláda bílá čokoláda listy natrhané v lese nebo na zahradě (viz tipy a triky) + tenký štětec.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na "Čokoládové lístky"
Recept na "Čokoládové lístky": Když listy sbíráte tak jako já v hustém lese, není třeba je před použitím omývat. Pokud však nemáte jinou možnost, než natrhat je v parku podél tříproudové silnice, musíte je pořádně opláchnout a nechat důkladně a zcela vysušit (ovšem listy nesmí zaschnout, protože by ztratily pružnost). Každou ze tří čokolád si rozpusťte v tepluvzdorné míse postavené nad hrnec s mírně vroucí vodou. Mramorovaný list: Potřete RUBOVOU stranu listu tenkou vrstvou bílé čokolády, položte na nepřilnavou podložku (třeba prkénko potažené potravinovou fólií) a uložte do mrazáku tak na 5 minut. Až bude bílá vrstva dokonale zatuhlá, přetřete ji vrstvou tmavé hořké čokolády a opět uložte do mrazáku. Nakonec přidejte ještě vrstvu tmavé čokolády a naposledy uložte na nepřilnavé podložce do mrazničky (aby list nebyl příliš tenký a nerozpouštěl se vám pouhým teplem rukou). Jakmile budou všechny vrstvy čokolády na listu skutečně zatuhlé, opatrně sloupněte list a máte hotovo. Pruhovaný list: Pomocí velmi tenkého štětečku potřete každou druhou drážku RUBOVÉ strany listu mléčnou čokoládou a uložte do mrazničky zatuhnout. Stejně jako u mramorovaného potřete ještě dvěma vrstvami tmavé čokolády, nechejte zcela zatuhnout a opatrně odloupněte list. Nejjednodušší variantou jsou pak jednobarevné listy z jednoho druhu čokolády, ovšem i tady je třeba potřít list více vrstvami. Uchovávejte v lednici a použijte k dekoraci dortů, rolád, pohárů, muffinů či jiných dezertů.
Poznámka k receptu na "Čokoládové lístky": Prohlédněte si podrobně rozepsaný postup s detailní fotodokumentací a užitečnými tipy a triky tady: http://www.foodstyle.cz/products/cokoladove-listky...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Čokoládové lístky", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: K@tka
- Datum vložení: 08.08.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zdobení
- Suroviny: hořká čokoláda (s vysokým množstvím kakaa) mléčná čokoláda bílá čokoláda listy natrhané v lese nebo na zahradě (viz tipy a triky) + tenký štětec
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "Čokoládové lístky",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Čokoládové lístky" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Čokoládové lístky"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|