|
Recept na Čoko-malinový/jahodový dort
Recept na Čoko-malinový/jahodový dort je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Čoko-malinový/jahodový dort budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Piškot: 90g moučkového cukru 3 vejce 3 lžíce horké vody 90g polohrubé mouky 2 zarovnané lžíce kakaa naředěná citr.sťáva na pokapání piškotu Šlehačková náplň: 1 šlehačka Cremefine Dr.Oetker na šlehání 2 zakysané smetany 2 lžíce cukru 1 balíček Želatinového ztužovače od Dr.Oetkera (nebo 1 1/2 šlehačky a ztužovač není třeba, nebo místo ztužovače používám šlehačku v prášku) 1 zarovnaná lžíce kakaa Čerstvé ovoce, nejlépe maliny nebo jahody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čoko-malinový/jahodový dort
Recept na Čoko-malinový/jahodový dort: 1.Našleháme cukr se žloutky do pěny, přidáme horkou vodu, opět zašleháme . Lehce zamícháme předem ušlehaný sníh a nakonec přes síto mouku s kakaem. 2.Upečeme (např. v kulaté formě průměr 26cm) – asi 15min. na 180st. – hlídáme, piškot je rychle upečený. Vychládlý pokapeme citr.šťávou . 3.Šlehačku vyšleháme a zamícháme zakysanou smetanu s cukrem. Odděleně si podle návodu rychle rozmícháme ztužovač v 1dcl vlažné vody a hned přimícháme do šlehačkového krému. Rozdělíme na 2 poloviny, do jedné zamícháme lžíci kakaa. 4.Korpus pokapeme naředěnou rumovou nebo citronovou vodou, natřeme nejdříve kakaovou šlehačkou, poklademe ovocem a zakončíme bílou šlehačkou. Povrch můžeme posypat přes síto kakaem, nebo nastrouhanou čokoládou. Necháme ztuhnout cca 1 hodinu v ledničce.
Poznámka k receptu na Čoko-malinový/jahodový dort: Zdroj: Báječné recepty Nabízím ke zkoušce:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čoko-malinový/jahodový dort, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jahoda
- Datum vložení: 24.08.2010
- Počet porcí: 5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: Piškot: 90g moučkového cukru 3 vejce 3 lžíce horké vody 90g polohrubé mouky 2 zarovnané lžíce kakaa naředěná citr.sťáva na pokapání piškotu Šlehačková náplň: 1 šlehačka Cremefine Dr.Oetker na šlehání 2 zakysané smetany 2 lžíce cukru 1 balíček Želatinového ztužovače od Dr.Oetkera (nebo 1 1/2 šlehačky a ztužovač není třeba, nebo místo ztužovače používám šlehačku v prášku) 1 zarovnaná lžíce kakaa Čerstvé ovoce, nejlépe maliny nebo jahody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čoko-malinový/jahodový dort,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čoko-malinový/jahodový dort - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čoko-malinový/jahodový dort
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|