|
Recept na Chutné zapečené žampiony
Recept na Chutné zapečené žampiony je zařazen v kategorii houby.
K přípravě Chutné zapečené žampiony budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
10 žampionů(hlavičky+nožičky), 100 g vinné klobásy, 50 g nivy, 50 g eidamu, 1 stroužek česneku, 1 žloutek, malá hrstička pažitky, trochu petrželky, plátek másla, pár lžic oleje na zapečení, sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Chutné zapečené žampiony
Recept na Chutné zapečené žampiony: Žampionům oddělíme nožičky(dáme je stranou) a hlavičky si vydlabeme na plnění, omyjeme a osušíme. Pak si připravíme náplň:do misky si vymačkáme vinnou klobásu, nastrouháme k ní nožičky žampionů, nivu, eidam, česnek, nadrobno si nasekáme pažitku s petrželkou, přidáme žloutek a všechno promícháme. Pokud budeme chtít, můžeme přisolit. Malou lžičkou naplníme hlavičky žampionů dost vrchovatě nad hlavičky tak, že budeme mít kuličky. Naskládáme si je do pekáčku vymazaného olejem a na každý žampion kápneme máslo, které jsme si rozpustili a dáme zapéct do vyhřáté trouby na 200°C 15 minut přikryté, aby se všechno propeklo, pak odkryjeme, můžeme kápnout trochu vody na šťávu a 10 minut dopečeme do zlatavé barvy.
Poznámka k receptu na Chutné zapečené žampiony: Zbytky sýrů a dodělání žampionů, než by zavadly, mě donutili něco s nimi udělat a tak vznikl tento recept i když receptů na plněné žampiony je tu dost, ale tento je zase jiný na výběr. Vyzkoušejte, jsou chutňoučké-byl to zbytek, jinak by jsme jich snědli víc.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chutné zapečené žampiony, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 17.07.2012
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Houby
- Suroviny: 10 žampionů(hlavičky+nožičky), 100 g vinné klobásy, 50 g nivy, 50 g eidamu, 1 stroužek česneku, 1 žloutek, malá hrstička pažitky, trochu petrželky, plátek másla, pár lžic oleje na zapečení, sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chutné zapečené žampiony,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chutné zapečené žampiony - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chutné zapečené žampiony
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|