|
Recept na Chouquettes
Recept na Chouquettes je zařazen v kategorii moučníky - drobné pečivo.
K přípravě Chouquettes budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 250 ml tekutiny (nejlépe půl na půl voda a mléko), 200 g hladké nebo polohrubé mouky, 100 g másla, špetka soli, 50 g cukru, 4 vejce v pokojové teplotě. Můžete, ale nemusíte, potřít vejcem rozšlehaným s trochou mléka. Perlový cukr (viz poznámka) nebo čokofleky..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Chouquettes
Recept na Chouquettes: Svaříme vodu i mléko s máslem, solí a cukrem, do horkého vysypeme najednou všechnu mouku, snížíme plamen a za stálého míchání krátce propaříme. Vznikne hladká koule, která se nechytá vařečky ani hrnce. Ihned sundáme ze zdroje tepla a necháme částečně zchladnout. Pak do hmoty postupně zašleháváme jedno vejce po druhém. Necháme zcela vychladnout a na plech vyložený papírem na pečení stříkáme hladkou trubičkou nebo dáváme pomocí dvou kávových lžiček malé hromádky. Troubu dobře vyhřejeme na 220 - 250°C. Povrch "šuketek" můžeme povlažit rozšlehaným vajíčkem, posypeme perličkami cukru (a příliš nešetříme - zdálo se mi jich dost, ale při pečení těsto hodně nabylo, takže jich mohlo být i víc). Pečeme 10 minut prudce, pak snížíme teplotu na 150 - 180°C a dalších 10-15 minut dopečeme. Prvních 15 minut nesmíme otvírat troubu, aby neunikla pára a pečivo nekleslo. Hotové pečivo je uvnitř suché.
Poznámka k receptu na Chouquettes: Výslovnost (šuket) zní českému uchu legračně, ale toto pečivo patří spolu s croissanty a brioškami k nejoblíbenějšímu francouzskému pečivu k snídani. Je z odpalovaného těsta a jeho hlavní ozdobou jsou malé perličky cukru na povrchu. Perlový cukr u nás bohužel nekoupíte, já jsem si ho přivezla z výletu do Rakouska. Je poměrně běžně k dostání i v Německu, Francii, Španělsku, Itálii apod. Profesionální pekaři ho u nás k dispozici mají. Jako lehkou náhradu můžete zkusit rozbít na kousky kostkový cukr (ale není to ono, perlový cukr má jinou technologii výroby a tudíž je z podstaty jiný) nebo místo cukru použijte čokofleky (= čokoládové pecičky). Začátečníci si mohou přečíst o odpalovaném těstě tady: http://www.mlsoty.estranky.cz/clanky/zakladni-rece... Název nelze přeložit ;-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chouquettes, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 24.11.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Drobné pečivo
- Suroviny: Těsto: 250 ml tekutiny (nejlépe půl na půl voda a mléko), 200 g hladké nebo polohrubé mouky, 100 g másla, špetka soli, 50 g cukru, 4 vejce v pokojové teplotě. Můžete, ale nemusíte, potřít vejcem rozšlehaným s trochou mléka. Perlový cukr (viz poznámka) nebo čokofleky.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chouquettes,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chouquettes - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chouquettes
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|