|
Recept na Černé kluski
Recept na Černé kluski je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Černé kluski budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1,5 kg brambor bramborová mouka (Amylon) sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Černé kluski
Recept na Černé kluski: 1 kg brambor oloupeme a uvaříme. 0,5 kg brambor oloupeme a syrové postrouháme na jemných očkách. Vymačkáme vodu do nějaké nádoby. Vařené a syrové brambory spojíme v jednu masu a vypracujeme kyprou hmotu. Vložíme do zadělávací mísy, rozdělíme na 4 stejné části, jednu vyjmeme a přisypeme bramborovou moučku. Osolíme. Vrátíme vyjmutou část masy. Vypracujeme těsto. Vytvoříme kluski. Vodu osolíme, přivedeme do varu. Rovnou lžičku škrobové mouky rozpustíme v cca deci studené vody a za stálého a rychlého míchání pomalu vléváme do vařicí vody. Voda by měla lehce vřít, vkládáme kluski, lehce vařechou promícháme, aby se nepřichytily na dno. Vaříme cca 5 minut. Dobré je po uvaření je nechat ještě na pár minut ve vodě odpočinout. Ale nesmí už vřít. Čím dáme větší podíl syrových brambor, tím máme kluski tmavší, ale opatrně, aby nebyly tvrdé. Je dobré slít vrch z těch vymačkaných brambor a škrob, který se usadil na dně, přidat do těsta.
Poznámka k receptu na Černé kluski: Kluski jsou geniální tím, že mají promáčklý důleček a v něm se naprosto geniálně drží cibulka či orestovaná slaninka, eventuelně sos.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Černé kluski, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: gmptop (Miloš Peroutka)
- Datum vložení: 03.03.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: 1,5 kg brambor bramborová mouka (Amylon) sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Černé kluski,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Černé kluski - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Černé kluski
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|