|
Recept na Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
Recept na Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg černé jeřabiny - aronie 60 dkg cukru 1 balíček vanilkového cukru 1/2 lžičky ml. skořice (nebo skořicový cukr) 3-4 hřebíčky sklenka rumu 1 Pektogel 1/2 lžičky kyseliny citronové.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
Recept na Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek: Jeřabiny očistíme, otrháme ze stopiček, propláchneme a necháme okapat. Vsypeme je do kastrole, podlijeme trochou vody a vaříme asi 20 minut. Pak přidáme cukr, vanilkový cukr, koření (hřebíček utlučeme) a vaříme doměkka. Ke konci varu jeřabiny z části rozmačkáme (třeba dnem zavař. slenice), přidáme Pektogel, povaříme minutu, přidáme kyselinu citronovou, opět povaříme, až se rozpustí, stáhneme z ohně, přilijeme rum, promícháme a horkou směs lijeme do malých skleniček, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Poznámka k receptu na Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek: Používáme ke svíčkové, ke zvěřině nebo do ovocných pohárů. Dnes jsem dělala pouze ze 40 dkg jeřabin a měla jsem z množství 2 marmeládové skleničky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: pipre (Jana)
- Datum vložení: 22.10.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: 1 kg černé jeřabiny - aronie 60 dkg cukru 1 balíček vanilkového cukru 1/2 lžičky ml. skořice (nebo skořicový cukr) 3-4 hřebíčky sklenka rumu 1 Pektogel 1/2 lžičky kyseliny citronové
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|