|
Recept na Celozrnné kaiserky
Recept na Celozrnné kaiserky je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Celozrnné kaiserky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1. těsto: 300 g pšeničné celozrnné mouky, 200 g vody, 10 g (stačilo by asi i 5g) čerstvého droždí, 1 lžička medu, olej na potření. 2. těsto: 170 g vody, 10 g čerstvého droždí, 1 lžíce oleje, 1. těsto, 150 g pšeničné celozrnné mouky, 160 g pšeničné mouky chlebové, 2 lžičky soli. Dokončení: vejce na potření, na posyp drcené lněné semínko, mák, sezam,....
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Celozrnné kaiserky
Recept na Celozrnné kaiserky: 1. těsto: do mísy dáme mouku, uděláme do ní důlek, nadrobíme droždí, přidáme med a zalijeme asi polovinou z 200 g vlažné vody. Počkáme, až droždí ožije, pak dodáme zbytek vody a vytvoříme těsto. Necháme asi hodinu kynout. Pak těsto přetužíme = znovu propracujeme rukou, potřeme olejem a vložíme do misky. Dobře uzavřeme a dáme do chladničky do druhého dne. Druhý den už nám může pomoci pekárna. 1. těsto vyjmeme z chladničky a necháme dojít pokojové teploty. Do pekárny vlijeme vodu a olej, nadrobíme droždí, přidáme včerejší těsto, mouku a sůl a necháme zpracovat a vykynout těsto. Pokud nemáme pekárnu, je lépe těsto zpracovat pomocí robotu, aby se dobře promísilo první těsto se zbytkem surovin. Nebo zapojit nějakého silného muže :) Na plech vyložený papírem nebo fólií na pečení nebo vymazaný tukem sázíme bochánky těsta o váze asi 50 g. Necháme dokynout, dlaní mírně zploštíme a raznicí vyrazíme vzor, promáčkneme až na plech. Potřeme rozkvedlaným vejcem a posypeme zvoleným posypem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C, do níž jsme předem vložili kastrůlek s vodou k vytvoření páry.
Poznámka k receptu na Celozrnné kaiserky: Tyto kaiserky jsou křupavé, lehoučké a moc dobré :) Kdo nemá raznici, pomůže si tupou hranou nože nebo cukrářskou kartou a pod. :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Celozrnné kaiserky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 08.04.2014
- Počet porcí: 20 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 1. těsto: 300 g pšeničné celozrnné mouky, 200 g vody, 10 g (stačilo by asi i 5g) čerstvého droždí, 1 lžička medu, olej na potření. 2. těsto: 170 g vody, 10 g čerstvého droždí, 1 lžíce oleje, 1. těsto, 150 g pšeničné celozrnné mouky, 160 g pšeničné mouky chlebové, 2 lžičky soli. Dokončení: vejce na potření, na posyp drcené lněné semínko, mák, sezam,...
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na celozrnné kaiserky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Celozrnné kaiserky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Celozrnné kaiserky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|