|
Recept na Buši slezinková
Recept na Buši slezinková je zařazen v kategorii omáčky.
K přípravě Buši slezinková budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 ks vepřových slezin (400 g)/lze i hovězí úměrné váhy/,sůl, 2 ks cibule, 1 Masox, 2-3 lžíce sádla, pepř, PH mouku na zahuštění,(na dochucení vhodné koření Vitana, nebo jiné podobné).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Buši slezinková
Recept na Buši slezinková: Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle a přidáme na plátečky(proužky) nakrájené slezinky, trochu osolíme a opepříme. Mírně orestujeme (chvilku) a podlejeme horkou vodou. Množství podle toho, kolik budem chtít omáčky. Vždy se dá ještě dolít. Dáme zavařit Masox-bujon a po chvilce vaření zatrousíme polohrubou moukou na požadovanou hustotu. / Já mouku rozmíchám do trochu vody a přilévám za stáláho míchání, abych neměl hrudky - nevěřím si). Ochutnám a dochutím . Hotovo.
Poznámka k receptu na Buši slezinková: Příloha : vařený brambor, rýže, knedlík houskový,(ale jde i bramborový), různé těstoviny(kolínka, vrtulky, mušličky, makaróny atd.), Kus-kus, chleba, rohlík atd atd.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Buši slezinková, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Vaclav Fronek (Václav Froněk)
- Datum vložení: 23.04.2010
- Počet porcí: 3 a více-dle způsobu jídla.
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Omáčky
- Suroviny: 2 ks vepřových slezin (400 g)/lze i hovězí úměrné váhy/,sůl, 2 ks cibule, 1 Masox, 2-3 lžíce sádla, pepř, PH mouku na zahuštění,(na dochucení vhodné koření Vitana, nebo jiné podobné)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na buši slezinková,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Buši slezinková - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Buši slezinková
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|