|
Recept na Buši červená řepa
Recept na Buši červená řepa je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Buši červená řepa budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Množství nálevu dělám odhadem (raději trošku víc, pak zůstane na později). Nikdy to netrefím. Při více várkách se to vyrovná. ORIENTAČNĚ. : 1,5 kg bulev červené řepy(snažíme se brát stejně velké a co nejmenší- jsou křehčí a stejně velké jsou stejně provařené). Do hrnce dáme: A/ 6 dcl=600ml 5%octa,a 6 dcl=600ml vody DRUHÝ ocet B/ 4dcl =400ml 8% octa a pak 8dcl =800ml vody pro A i B - 2 pol. plné lžíce soli , 3 pol. lžíce cukru. pro A i B : špetka anýzu , rov.kávová lžička fenyklu Konzevovací přípravek Dr. Oetkera proti kvašení + trochu kyseliny citrónové.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Buši červená řepa
Recept na Buši červená řepa: Jsou většinou čisté a tak je dáme do většího hrnce se studenou vodou, aby byly ponořené. Vodu trochu okyselím kyselinou citronovou. Stačí pár špetek, ale není vůbec nutné( Tak to dělala mamka a tak to dělám i já). Uvedeme do varu a vaříme cca 30 - 40 min. Zkusíme vyndáním jedné z největších z várky a rozříznem. Vše ucítíme. Nesmí být rozvařená, raději ať je nedovařená. Vodu sliji a bulvy postupně oloupu a zaroveň krájím na mnou požadované kousky. Někdo protlačuje a dělá takové čtverečky, Němci a Rakušané drtí atd. Já mám rád takové kousky, které cítím když koušu. Dáme vařit vodu a do vroucí nalijeme určené množství octa ( ja používám poslední dobou Bio ocet z Rakouska, kdy ho kupuji v nádobách na 4 litry a je 5%. Ale náš je taky dobrý.) Dám anýz a fenykl a přidám sůl a cukr. Když se rozpustí a voda je ve varu, odstavím a dám protiplísňový přípravek. Už nevařím. Řepu už mám naskládanou do sklenic, tak do 4/5, a tak to zaliji vroucím nálevem. Zakvedlám, aby vyšel vzduch. Utáhnu víčko a obrátím na utěrku, kde to chladne. Asi za 2 hodky to mohu obrátit zpět. Nadepíšu víčka a uložím. Dá se to jíst již asi tak za 5-7 dnů.
Poznámka k receptu na Buši červená řepa: Dělá se se zelím, křenem, pepřem, bobkovým listem. Kompot, ale i za syrova jako salát. Je to supr zelenina a neuvěřitelně zdravá. Je nutné u někoho překonat odpor k tomu zajímavému aróma. Po dojedení kompotu, není-li šťáva zkalena nějakými zbytky, je vynikající s citrónem a ledem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Buši červená řepa, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Dle mn.řepy a způsobu úpravy.
- Datum vložení: 27.05.2010
- Počet porcí: 10 i více podle velikosti
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: Množství nálevu dělám odhadem (raději trošku víc, pak zůstane na později). Nikdy to netrefím. Při více várkách se to vyrovná. ORIENTAČNĚ. : 1,5 kg bulev červené řepy(snažíme se brát stejně velké a co nejmenší- jsou křehčí a stejně velké jsou stejně provařené). Do hrnce dáme: A/ 6 dcl=600ml 5%octa,a 6 dcl=600ml vody DRUHÝ ocet B/ 4dcl =400ml 8% octa a pak 8dcl =800ml vody pro A i B - 2 pol. plné lžíce soli , 3 pol. lžíce cukru. pro A i B : špetka anýzu , rov.kávová lžička fenyklu Konzevovací přípravek Dr. Oetkera proti kvašení + trochu kyseliny citrónové
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na buši červená řepa,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Buši červená řepa - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Buši červená řepa
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|