|
Recept na Bublanina pro začátečníky
Recept na Bublanina pro začátečníky je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Bublanina pro začátečníky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 g nevypeckovaných třešní 4 vejce 4 lžíce studené vody špetka soli 160 - 170 g moučkového cukru 120 g polohrubé mouky mocca lžičku nastrouhané citronové kůry ( jenom pro bublaninu třešňovou, meruňkovou ), pro jahodovou vanilkový cukr, nemusí být.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bublanina pro začátečníky
Recept na Bublanina pro začátečníky: Do vysoké mísy si dáme jenom bílky, 4 PL studené vody a sůl. Vyšleháme tuhý sníh, při šlehání si přidáme 1 PL pískového cukru. Když je sníh vyšlehaný, přidáváme postupně po lžících odvážený cukr. Po zašlehání přidáváme po jednom žloutky a po lžících mouku. Vždy jeden žloutek a po jeho zašlehání přidáme tři - čtyři lžíce mouky. Nakonec zašleháme zbylou mouku. Do pekáče si namažeme trochu másla, aby nám papír neklouzal. Vložíme papír na pečení. Papír ještě můžeme pomazat mašlovačkou olejem nebo rozpuštěným máslem a vysypat hrubou moukou. Těsto vylejeme na plech s papírem, pohážeme třešněmi nebo jiným ovocem a dáme péct do vyhřáté trouby na střední příčku na 15 minut na 210°C zvrchu i zespodu. Potom teplotu zmírníme, zapneme jenom spodní ohřev na 180°C a dopékáme ještě 20 až 25 minut . Necháme vystydnout, nakrájíme a posněžíme hustě moučkovým cukrem.
Poznámka k receptu na Bublanina pro začátečníky: Bublanina je pro okamžitou konzumaci! Proto je recept jenom na 4 vejce. Pro bublaninu jahodovou do sněhu zašlehat 1 vanilkový cukr, v žádném případě citronovou kůru. Plech 35 x 25 je ten největší z té sady tří plechu, co jsou běžně dostat ke koupi. Velmi mě potěší, když nějaká začínající kuchařka přidá foto. A ještě víc, když jim bude tato bublanina chutnat.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bublanina pro začátečníky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Veronika.Hrozna (Veronika Hrozna)
- Datum vložení: 05.08.2012
- Počet porcí: plech 35x25 cm
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 400 g nevypeckovaných třešní 4 vejce 4 lžíce studené vody špetka soli 160 - 170 g moučkového cukru 120 g polohrubé mouky mocca lžičku nastrouhané citronové kůry ( jenom pro bublaninu třešňovou, meruňkovou ), pro jahodovou vanilkový cukr, nemusí být
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bublanina pro začátečníky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bublanina pro začátečníky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bublanina pro začátečníky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|