|
Recept na Broskyne/broskve
Recept na Broskyne/broskve je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Broskyne/broskve budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
5 ks vajcia 10 PL kryštálový cukor 10 PL polohrubá múka 2 PL olej 1 citron 1/2 malá lyž. sóda bikarbóny marhuľový džem sirup broskyňový kyselina citronová potravinárske farbivo červené na obaľovanie cukor kryštál.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Broskyne/broskve
Recept na Broskyne/broskve: Pologule si dobre vymastíme a vysypeme múkou. Celé vajcia šľaháme spolu s cukrom do hustej peny, pridáme múku zmiešanú so sódou, šťavu a postrúhanú kôru z citróna a olej. Cesto lyžicou rozdelíme do formičiek. Nedávame plné, pretože napuchnú. Upečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňoch asi 8 - 10 min . Teplé vyklopíme na dosku, pomôžeme si lyžičkou. Vychladnuté pologule dobre potrieme džemom a spájame dve dohromady. Necháme chvíľu postáť a pripravíme si do misky broskyňový sirup, do ktorého sme pridali trochu kyseliny citronovej. Do šálky si dáme asi 1 dcl sirupu a trochu červeného potrav. farbiva. Pripravené zlepené pologule dobre ponamáčame v broskyňovom sirupe a štetcom ich ešte potrieme červeným sirupom, aby vzhľadovo pripomínali zrelé broskyne. Keď máme všetky guličky namočené a zafarbené , pogúľame ich ešte v jemnom kryštálovom cukre a ukladáme do papierových košíčkov . A ozdobíme s lístečkom .
Poznámka k receptu na Broskyne/broskve: Recept som našla na vareche pridala tam Tothka , hádam sa nebude hnevať , ale fotky sú moje :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Broskyne/broskve, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mia2404
- Datum vložení: 22.03.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: 5 ks vajcia 10 PL kryštálový cukor 10 PL polohrubá múka 2 PL olej 1 citron 1/2 malá lyž. sóda bikarbóny marhuľový džem sirup broskyňový kyselina citronová potravinárske farbivo červené na obaľovanie cukor kryštál
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na broskyne/broskve,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Broskyne/broskve - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Broskyne/broskve
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|